Prins Gongs trädgård

Eftersom den kinesiska huvudstaden ar sa overbelamrad av bilvagar och det nastan inte finns nagra torg eller promenadstrak har vi upptackt stadens parker som oaser. Till skillnad fran stora delar av Beijing ar parkerna valdigt lummiga och naturskona. Dessutom finns det alltid nagot palats eller tempel som ar intressant inom parkomradet. Senaste utflykten gick till Prins Gongs Trädgård, som ligger bredvid mysiga Houhai-omradet, ett stenkast fran Forbjudna staden.

Sjalva parkomradet - med tillhorande hus - var ursprungligen en gava fran en historisk kejsare till favoritambetsmannen, som dock hamnade i onad hos kejsaren och blev frantagen sin gava. Sa smaningom hamnade den i stallet i Prins Gongs hander. Prinsens historiska betydelse ar dock for oss okand. Parken var inte sarskilt stor, men desto lummigare; manga gangar och skrymslen som uppmuntrade barnen att ga pa upptacksfard. Som vanligt ocksa en del vatten med lotusblommor i parken.

Vi fick ocksa en liten tur till Houhai, som ar lite turistiskt, men framstar som en av de mer pittoreska delarna av staden. Innan vi aker tillbaka till Sverige ska vi aka en av de cykeltaxiar som finns i massor i dessa delar.

 

Jag och Ingeborg vid ingangen till parken.



Edvin vid paviljonen i dammen. Det vore trevligt att kunna dricka sitt morgonte dar.



Som vanligt en del kinesiska turister som ville ta kort pa oss. Har Miriam med en liten kinesisk tjej.



Alfred vid en av portarna i parken.

/Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0