Forsta hemlagade maten

Efter snart en manad har har vi antligen lagat vart forsta mal mat hemma. Vi borjade med nagot enkelt; havregrynsgrot.

Skalen till att vi inte gjort det tidigare ar flera. Det kostar inte sarskilt mycket att ata ute. Jag har dessutom varit lite nervos for gasspisen som vi har. Men den storsta anledningen ar att det ar ytterst svart att hitta ingredienser eller forsta vad som star pa paketen i affaren. Hur ser mjol ut eller annat som man inte ens tanker pa att man har i skafferiet i Sverige. Gar vi da istallet till en affar med importerade varor stiger priserna otroligt. Som ett exemel kopte Ulf forsta dagen vi var har ett paket juice for 80 yuan! Visserligen var den god men..

Men nu ar det gjort. Jag anvande visserligen den lilla vanliga plattan mittemellan gasplattorna men anda. Vi kommer nog att laga mer mat har allt eftersom.







Havregrynsgrot!


Kvallens maltid blev inte lika lyckad. Jag vagade anvanda gasplattan. Vi kokade pasta och tankte gora en pastasas fran en pase. Men pasen var inte bara en sas utan en hel maltid med pasta i! Helt plotsligt hade vi inte mat sa det rackte. Vi fick rusa ner till narmaste affar i omradet och hitta ingredienser som passar till pasta.

Till slut stod det pa bordet pastaskruvar, en pastaratt med currysas, oliver, kycklingkorv samt majs i nagon sot sas och ketchup till de som ville ha. Men det gick att ata!

Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0