Nedrakning infor OS

Beijing forbereder sig for OS. Igar infordes trafikregleringar for att minska trafiken och darigenom minska fororeningarna. Ena dagen far bara bilar med jamn slutsiffra pa registreringsskylten aka i stan och den andra dagen ar det tvartom. Vi marker skillnaden pa antalet bilar i stan direkt. Vi onskar att detta kunde bli en permanent losning.

Sakerhetskontrollerna har ocksa okat. Over hela staden star det militarpoliser och stoppar bilar, kollar uppehallstillstand och liknande.

Lagom till denna stegring av sakerhetskontroll upptacker vi att vart tillfalliga visa har gatt ut. Idag pa formiddagen knackade det namligen pa en polis och fragade efter vart bostadstillstand. Det var bara barnen hemma vid tillfallet sa de skulle aterkomma. Vi far val se vad som hander om de aterkommer i kvall. Vi har namligen inga pass att visa upp heller for de ar pa svenska ambassaden infor processen att gora vart nya permanenta visa. Sa hall utkik pa nyheterna om svenskar som visats sig vara en sakerhetsrisk och tagits i forvar.

Har foljer nagra bilder fran centrala Beijing. Det byggs, malas, fejas och planteras. Beijing har nog aldrig varit sa vacker som den ar nu. 



Detta hus har som synes en konstig vinkel och det diskuteras om den kommer att halla.
Huset ar helt klart haftigt.




De tre ljuvliga barnen framfor en skyskrapa. Vi far inte ens med toppen.




Nu kan ni se toppen!




Detta ser val gemytligt ut. Arbetarna sitter pa rad pa varsin gunga och fardigstaller husets fasad.

Nu ar det snart dags att gora middag. Ulf kommer hem fran sista arbetsdagen innan semestern.
Harligt!

Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0