Tva turisttips; Fun Dazzle och Blue zoo samt en vardagsupplevelse

Vi har varit pa ett lekland som hette Fun Dazzle. Det var en renoverad simhall. Den djupa delen av bassangen var ombyggd till en gigantiskt bollhav. Dar var fem eller sex olika rutschkanor ner till bollhavet vars golv var av nagot studsigt material.

I andra anden av hallen fanns det ett stort klatterhus. For 35 yuan styck fick barnen leka i tva timmar. Runt hela omradet fanns det mjuka mattor dar vi foraldrar kunde sitta och vila. Dar sag vi nagot som vi ser hela tiden i Kina. Manniskor har passar pa att sova nar tillfalle ges. Pa de mjuka mattorna lag vuxna manniskor och sov. Det sag mycket avslappnat ut.

Tyvarr hade vi inte kameran med.

Nasta turisttips ar Blue zoo. Det lag precis bredvid leklandet. Det ar ganska dyrt. 300 yuan for oss alla fem. Det ar ett akvarium med fiskar och liknande. Det som var speciellt var att de hade en 120 meter lang undervattenstunnel dar hajar, skoldpaddor, moranor, rockor med mera simmade over och runt omkring oss. Utmed tunneln fanns det ett rullband man kunde aka pa. Vi akte tre varv. En bonus var de sjojungfrur och dykare som simmade omkring bland fiskarna.

Over till vardagsupplevelsen. Nar man bor i ett annat land kan de mest vanliga foreteelser bli ett aventyr. Igar skulle barnen klippa sig. Forst fick barnen sitta pa rad och tre kvinnor tog hand om dem. De la nagot skum i haret som loddrade mycket. I fem minuter blev barnen schamponerade och masserade i harbotten. Darefter fick de lagga sig pa en stol och skolja av schampot. Nu kom tre killar och tog hand om varsitt barn. Frisorerna var mycket nogranna. De pratade med barnen pa kinesiska och vi forstod ingenting. Men med hjalp av enstaka engelska ord och tecken gjorde vi oss forstadda.

Allt detta ompysslande kostade enbart 90 yuan. Det var en trevlig upplevelse att barnen behandlades som lika viktiga kunder som de vuxna.

Tyvarr hade vi ju ingen kamera med pa var utflykt. Men vi kommer att klippa oss fler ganger. Nu ska vi gora oss i ordning for att ga till var inomhushall och simma. Det ar regnigt idag.

Trevlig fredag,

Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Farmor

Nu har jag sett och läst bloggen för första gången. Det var trevligt. Ha det bra!

2008-07-18 @ 20:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0