Silverpagoderna, en härlig utflykt!

Det är kul med gäster! Vi har haft en del sådana på sista tiden. Efter Gullans och Michaels besök var det dags för vänner från Vallentuna. Det var klasskompisar från Vittra. De hade med sig hälsningar från kompisar och fröknar från skolan. Dessa hälsningar värmde och gladde oss oerhört.

Vännerna var i Beijing i en vecka och vi träffades så mycket man kan mitt i vardagen. Det var lek hemma hos oss, restaurangbesök och slutligen sov de över hos oss sin sista helg. Då ville vi upleva något speciellt som vi inte hade sett förut. Vi fastnade för Silverpagoderna som är ett tempelområde en timme utanför Beijing. Nu finns det bara en fåtal pagoder kvar men området är vackert och man kan vandra uppför "silverbergen".

Vi hyrde två chaufförer som körde bägge familjerna och Lova fram och tillbaka till Silverpagoderna. Resan var lång men med en fantstiskt utsikt. Det var slingriga vägar med berg runt omkring. Vi åkte förbi tåg med kolvagnar som var så många att vi  varken kunde se början eller slutet på tågraden.

Det var strålande sol men med en kall vind.




Här ser ni de pagoder som finns bevarade.





Innan vi började vår vandring upp till toppen tog vi vår matsäck här vid foten av berget. Barnen sprang omkring och undersökte området.





Lova tyckte det var en toppenutflykt. Hon kräktes visserligen i bilen på hitvägen men att vara ute i solen och klättra i berg var helt OK.





Glada kompisar har fikapaus innan klättrandet.


 


Nu är vi på väg uppför. Det var högt! Men vi tog paus och fick ny energi av medhavda nötter.





Här är vi på en av plattformar som fanns på vägen. Långt nedanför vid fötterna kan ni skymta pagoderna. Bakom männen långt borta i bergen kunde vi se kinesiska muren slingra sig upp för bergen.





Det var en fantastisk utsikt. Från denna plattform var det en klättringsdel kvar till yttersta toppen. Men vi valde att stanna här. Vi skulle ju också få ner 5 barn och en hund för alla trapporna igen. Nerför var nästan mer kusligt då det låg löv överallt och det var lätt att halka.

Väl nere väntade våra chaufförer och tog oss hem igen. Då var vi möra, trötta och hungriga. Vi gick till vår lokala restaurang och åt god mat.

Dagen efter var det dags för vännerna (med rejäl packning) att flyga hem. Det var så kul att ha er här. Ni är hjärtligt välkomna tillbaka. Det finns ju faktiskt fler affärer vi inte har varit i?! Och självklart ser vi framemot att få uppleva fler utflykter.

/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej och än en gång ett stort tack. Vår tid hos er i Peking värme väldigt i december mörkret. Vi ser framemot att besöka er fler gånger, gärna med shopping men också med fler spännande utflykter i detta fantastiska land. Kramar från familjen Johansson.

2008-12-02 @ 20:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0