Tankar en söndagskväll

Det är tyst i huset och alla sover. Till och med Lova har krypit ihop på sin favoritplats nedanför datorbordet. Ulf är i Sverige och ska vara där i en vecka.

När man flyttar långt bort från släkt och vänner blir relationer man har ännu tydligare och viktigare. Hemma i vardagen tänker man inte så mycket på de relationer man har till människor i sin närhet. Men det förändras när man flyttar. Vissa relationer känns nämre genom ständig datorkontakt, andra slumrar lite ett tag på grund av distansen. Men tack och lov att det finns dator, Skype och en vetskap att relationer alltid kan återupptas!

Nu i veckan har vi haft ytterligare gäster. Det var våra grannar från Vallentuna. De har bott i ett par dagar hos oss och det har varit mycket trevligt. När man stressade runt i vardagen i Vallentuna, fanns de där men man hade inte riktigt tid att stanna upp och vårda relationen.

Men helt plötsligt på andra sidan jordklotet så fanns tiden att umgås och uppskatta varandra. Vi har haft det mycket roligt ihop och vi fick till och med nybakta baguetter en morgon tillsammans med receptet så att jag (eller ayi... hihi) kan baka dem själv nästa gång.

I vår nya vardag finns det också många relationer. Det blir naturligt så vi att träffar de svenskar som finns i området. Här finns många trevliga människor. Men det är inte en helt lätt relation att hitta och fördjupa. Dels är alla här en kortare tid, dels är vi för många svenskar för att alla ska umgås men för få för att det inte ska uppstå känslan av den lilla byns instängdhet.

I början var jag med på alla sociala aktiviteter som fanns. Det kändes viktigt att träffa alla och finnas med överallt. Men nu har jag hittat en vardag även i det sociala. Jag hinner inte vara med överallt och behöver inte det. Det ska bli spännande att se hur dessa relationer kommer att utvecklas under våra år här. Vilka får vi med oss hem att forsätta att vårda i Sverige?

Nu är det dags för mig att sätta mig med de kinesiska tecken. Det är lektion i morgon och jag har ännu inte gjort läxan. Men ta en stund och tänk över era relationer. Det kanske finns någon som det var länge sedan ni hörde av er till.

Kommentarer
Postat av: Marina Grönlind

Grattis Mirjam på födelsedagen önskar familjen Grönlind,hoppas att ni har det bra.

2008-11-25 @ 14:56:12
Postat av: ingeborg

Tack för hälsningen! Som ni nu kan se på bilderna hade Miriam en härlig födelsedag. Det är lite tråkigt dock att Ulf är i Sverige. Men vi får fira lite ytterligare när han kommer hem.



Ingeborg

2008-11-25 @ 15:44:48
Postat av: Melker, Ellinor, Gabriel, Ulrika & Nils

Grattis Mirjan på födelsedagen, önskar hela familjen Manne från ett frostigt Göteborg.

2008-11-25 @ 20:03:35
Postat av: Ingeborg

Tack, säger Miriam som idag är så hes att hon får stanna hemma från skolan. Vild fest igår eller förkylning får väl dagen utvisa?!

2008-11-25 @ 23:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0