Konst i Beijing

Ar man intresserad av konst finns det mycket att upptacka i Beijing. Vi ar inga konsttokar men uppskattar en upplevelse for ogat. Vi har dessutom en sadan tur att var larare i kinesiska har bytt jobb och numera arbetar med att arrangera konstevents. Sa harmodagen kom han med fem biljetter till en happening pa Beijings utstallningsmassa. Utstallningen hette Art of Beijing 2008 och innefattade bade utlandska och inhemska konstnarer.

Vilken upplevelse det var och vilka priser konsten hade! Det blev inget kop for oss! Alla fem gick daremot runt i cirka en timme och hade roligt. Vi hittade alla olika favoriter. Har kommer att axplock fran var stund pa Art of Beijing.




Blomman blaser upp sig med jamna mellanrum. Forsta gangen blev vi riktigt overraskade nar blomman rorde pa sig. Detta var Miriams favorit.





Har star Alfred framfor hastarna. Vi stod en bra stund och forvantade oss att nagon av gubbarna skulle rora sig. Vissa sag verkliga ut. Det hade ju verkligen varit en spannande installation.





Dar fanns manga tavlor ocksa. Kinesiskt konst innefattar manga ganger runda manniskor i starka farger.





Dessa kvinnor ,som pa olika satt har dott, tyckte barnen var fascinerande. Jag vet dock inte om man vill ha dem hemma pa fonsterkarmen.




Har star hela familjen utanfor utstallningshallen. Eller nastan i alla fall. Det ar INTE jag som star mellan Ulf och Edvin!


Det finns ett konstomrade i Beijing som heter 798. Det ar ett gammalt fabriksomrade som numera innehaller mangder med gallerier. Dar promenade vi en annan dag. Pa 798 kan man om man vill bara ga omkring och uppskatta byggnaderna. Eller titta in i alla sma rum med sina tavlor. Som vanligt star det inga priser utsatta vilket gor det svart. Vi far hela tiden kanslan av att konstnarerna vill lura vasterlanningar pa pengar. Samtidigt ar det svart for oss att bedoma priserna. Vad ar ett rimligt pris for en tavla?





Har ar Edvin och Ulf framfor en tavla.





Har ar Miriam framfor ett hus med en damm.





Nu ar visst bilden sned. Men dar uppe ar Alfred och undersoker byggnaden.





En del budpar soker sig hit for att ta sitt brollopskort.


Ulf och jag uppskattade att ga omkring pa 798 mycket mer an vad barnen gjorde. Vi kommer nog aka dit nagon mer gang fast utan barn. Det som barnen tyckte var bast var de tva hundvalpar , som var till salu, vi hittade i en lada. Barnen klappade dessa sota labradorvalpar och kunde nog ha stannat dar hur lange som helst.


/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0