Paralympics

Efter ett sokande och provande pa natet hittade vi faktiskt biljetter till friidrott pa Nationalarenan aven kallad fagelboet. Direkt efter skolan hoppade vi i en taxi och tog oss in till stan. Till barnen har jag stoppat ner jackor men inga paraplyer. Tillsammans med Ulf at vi god mat innan vi tog ytterligare en taxi som skulle ta oss till arenan. Plotsligt pa en minut slog vadret om. Himlen blev alldeles mork och det borjade aska och blixtra. Skulle vi aka hem? Med storsta sannolikhet var ju tavlingarna installda.

Vi bestamde oss for att anda aka fram till arenan. Vi ville ha ett kort pa oss framfor fagelboet.



Vid arenan far vi gratis regnskydd. Vi var redan dyblota, men stamningen var anda pa topp. Det tar ett tag att komma in pa sjalva omradet. Vi far ga ganska langt innan vi ens ser arenan. Val dar var det sakerhetskontroller med rontgen av vaskor och dylikt.




Fortfarande var vi inte sakra pa att det var nagra tavlingar. Regnet stod som spon i backen! Nationalarenan ar ju en oppen arena utan tak.





Biljetterna var en intradesbiljett men utan fast plats. Nar vi kom in pa arenan var det fullsatt. Vi fick ga flera vaningar upp och hittade till slut platser hogst , hogst upp. Da upptackte vi att arenans publikplatser var overbyggda med tak. Vi blev inte alls blota langre. Nere pa plan gick det manniskor med stora moppar och torkade upp loparbanorna. Det pagick full aktivitet. Eftersom det var nast sista dagen var det manga medaljceremonier.






Har star barnen hogst upp.





Detta ar 400 meter rullstol for man. Det gar otroligt snabbt.
Under kvallen sag vi manga olika grenar. Tva varldsrekord blev det i lopning.





Fagelboet ar en maktig byggnad. En del av upplevelsen var att vandra omkring i denna gigantiska konstruktion.





Eftersom vi satt hogst upp sag vi inte facklan. Sjalvklart letade vi upp ett stalle varifran vi kunde beskada denna.





Miriam star framfor Vattenkuben som lyste i ett blatt sken. 





Har utanfor fagelboet, pa Os-omradet hittade vi folkfesten som vi inte har kant av tidigare under OS. Det var fullt av manniskor, alla var glada. De hade gjort tva stora fyrkanter med vattenfontaner dar manniskor sprang igenom och forsokte undvika att bli blota. Sa aven vara barn.

Sedan vandrade vi bort fran omradet, hittade en taxi och akte hem. Vilken tur att vi inte vande hemat pa vagen dit under den varsta regnskuren.  Da hade vi missat denna haftiga upplevelse.

/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Kristin Blom

Å vad det verkar mysigt, trots regnet! Svenska medier har rapporterat väldigt bra från Paralympics, medaljörerna har fått förstasidesnyheter på alla stora tidningarna, jätteroligt. Och det verkar ha blivit en hel del svenska medaljer. Kram på er.

2008-09-24 @ 09:35:38
URL: http://kristinblom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0