Hela femte ringen runt - i jakt på grottor

En söndag bestämde vi oss för att göra en utflykt. I en guidebok hade vi hittat att det finns några grotter som verkade mycket spännande. Det stod en bra vägbeskrivning så vi packade matsäck, hund och barn i bilen och gav oss iväg.

Detta var söndagen som ingår i en kinesisk högtid som på engelska heter Tomb sweeping day, deras variant av allhelgonahelgen. Tydligen ska man fira genom att vara ute och ha picknick. Väl ute på den femte ringvägen runt Beijing började köerna. Det var totalstopp.

Det tog oss ett par timmar, kändes det som i alla fall, att krypa fram på vägen. Vi åkte förbi flertalet olyckor och tänkte varje gång att efter olyckan blir nog trafiken bra. Till slut insåg vi att detta kommer inte att fungera. Vi måste ta av från motorvägen. Nästa avfart var den som ledde till Beijings botaniska trädgård. Till den avfartens enda fil var det plötsligt fyrfiligt. Det var dit alla bilarna skulle.

Efteråt kunde vi köra på och modet steg hos hela familjen.

Efter ett stopp på en MacDonalds var vi redo att köra den sista biten till grottorna. Vi körde, körde och körde. Någonstans körde vi fel....
Vägen blev till en grusväg för att till slut komma till en by som slutade i ett grustag. Där beslutade vi att ha vår picknick för att sedan börja resa hem.

Väl ute på ringvägen igen valde vi att åka andra hållet för att inte fastna i köer igen. På så vis satt vi en härlig solig söndag i bil under mycket lång tid. Vi såg inga grottor men har kört runt hela femte ringvägen.



Här ser ni en del av bilarna som skulle tränga sig in på avfarten till botaniska trädgården.




Är vi verkligen på rätt väg?



Här stannade vi till slut och hade picknick.



Vi stod upp och åt jordgubbar.




Vi tog en paus vid denna plastpalm. Bilen var ju inte heller lagad vid detta tillfälle, så vid jämna mellanrum fick vi stanna och fylla på med vatten i motorn.


/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Mormor Birgit

Tack för alla trevliga bilder. Jag övar mig på dator genom att läsa er blogg.

Tänker på er.

2009-04-22 @ 08:27:02
Postat av: Mormor Birgit

2009-04-22 @ 08:27:56
Postat av: ingeborg

Stor kram till dig från hela högen Andreasson

2009-04-22 @ 17:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0