Söndagsnöje

För ett tag sedan var vi hembjudna till goda vänner från kanadensiska ambassaden på brunch. Det var våra vänner Nicolas och Julie med deras två flickor som bjöd på en fantastisk frukostmåltid. Där fanns frukt, bröd, bullar och kakor och festliga "äggmuffins". Det var rostbröd i botten av en muffinsform. I brödet la man skinka. Därefter la knäckte man ett ägg i formen och in i ugnen. Mums! Vi vuxna drack dessutom juice blandat med champagne.

Mätta och belåtna bestämde vi oss för att tillsammans åka till China Science and Technology museum, som vi har fått rekommenderat. Med hjälp av Nicolas och Julies GPS åkte vi iväg. Den visade oss dock till det gamla museet. Men efter ytterligare körning kom vi till slut rätt.


 

Här är Julie och flickorna utanför deras hus inne på kanadensiska ambassaden. Familjen kommer från Quebec, vilket gör att flickorna är fransktalande. Men trots språkhinder hittar alltid barn sätt att kommunicera med varandra.




Här är Alfred utanför den gigantiska byggnaden.




Byggnaden har olika utställningar. Den här gången valde vi att gå in till barnens vetenskapshörna. Här är Miriam på väg in i en labyrint.



Alfred tyckte också det var kul att få prova alla saker. Bland annat kunde man borsta tänderna med en stor tandborste, ta blodtryck på en docka, blåsa såpbubblor och bygga samt testa ett jordbävningssäkert hus med klossar.




I odlingshörnan kunde man bland annat prova att dra upp grönsaker. Bakom flickorna är en äggmaskin. I varje fönster ligger ägg som är olika dagar gamla. I ett fönster häll äggen på att kläckas. Om man ville kunde man få köpa hem en kyckling för 2 RMB.

Det var en härlig söndag i trevligt sällskap. Edvin var inte med då han kände sig lite förkyld. När vi kom hem hade han hög feber och vår omgång av influensa satte igång.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0