Badaling

Nu när vi har bil är det lättare att upptäcka vår stads omnejd. I söndags bestämde vi oss för att åka till den del av muren som ligger närmast Beijing. Den delen heter Badaling och det är där flest turistbussar stannar, vilket märktes. Allt är stort, organiserat och kommersiellt.

Vi som tycker att våren har kommit till Beijing gick utan jackor. Det var mycket kallt och blåsigt i Badaling. Tack och lov är muren brant och med många trappor så vi fick upp värmen.




Här var vi tvungna att ta kort. Längtandes efter svenskt godis gick vi in och pratade med personalen. De var helt frågande när vi önskade godis. Vill ni inte ha en kinesiskt klänning, var svaret. Så svensk var den butiken!




Mycket människor och brant! 




Edvin filosoferar över livet. Han är den som tycker mest illa om att bli utstirrad, därav vill han alltid ha luvan på när vi besöker sevärdheter.




Här är Miriam och Lova. Vi frågade inte om det var tillåtet att ta med hunden utan gick bara in. Vi märkte dock att hundar var inte en vanlig syn på muren. Lova var den i familjen som idag fick mest uppmärksamhet.






Man kan inte annat än förundras över detta fantastiska byggnadsverk som dessutom byggdes i en sådan otillgänglig terräng. Här står jag vid en utsiktstopp.





Ulf och barnen tog sig ner från muren på detta sätt. Åkturen var kort och farten var långsam. Lova och jag vandrade ner genom skogen bredvid muren.

Det var lite om vår härliga utflykt till Badaling. Idag har vi varit med om en annan upplevelse. Vi hyrde en chaufför till vår bil och lät honom köra till och från olika ställen. Mycket lyxigt! Bland annat har vi alla fyra (Ulf är i Sverige) klippt oss. Bilder från det kommer i nästa inlägg.

/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Puck

Åkte ni till Badaling för att det låter som Badabing?

2009-04-24 @ 22:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0