Hong Kong



I början av november drog hela familjen till Hong Kong. Vi bodde på Kow loon. Här ser ni oss vid hamnen en bit utanför vårt hotell med utsikt mot Hong Kong-ön.



Vi åkte en hel del färja mellan hotellet och Hong Kong-ön. Kostade inte särskilt mycket.



Hong Kong är en cool stad; en av världens mest tätbefolkade områden med många och häftiga skyskrapor blandat med byggnader från den koloniala epoken.



Första dagen tog vi en tur upp till toppen på en av kullarna på Hong Kong-ön. Färden gick med en gammal och tydligen mycket känd spårvagn.



Ca 500 meter upp över Hong Kong har man ganska schysst utsikt. Staden är väldigt kosmopolitisk. På toppen passade vi på att äta mat på en restaurang som hämtade inspiration från filmen "Forest Gump" (?!). Maten var bästa på resan. För att få lite variation tog vi vanlig stadsbuss ner till centrum igen.



En känd aspekt av Hong Kong är shopping. Det finns många gränder mellan skyskraporna som erbjuder billiga varor i "plenty". Shopping är dock inte vår specialitet och inte något som vi ägnar allt för mycket tid åt (några smärre fynd blev det ändå), men det var kul att promenera i gränderna.



Sen tog vi båten tillbaka mot hotellet. Som framgår är vädret mycket skönare än vad Peking har kunnat erbjuda senaste veckan.



På kvällen åkte vi till ett vanligt kinesiskt distrikt av staden där det - kvällen till trots - var så varmt, upplyst och tätt att det kändes som att vara inomhus. Även här var kommersen i full gång fram till sena kvällen, men vi sökte oss tillbaka till hotellet i rimlig tid för det väntade nya äventyr dagen efter.



Till barnens stora förtjusning hade vi bestämt att en av dagarna skulle ägnas åt Disneyland, den enda i Kina - än så länge, för om några år väntas en ny öppna i Shanghai.



Första stopp var Framtidslandet. Disneyland var uppbyggt på fyra olika temadelar.



Det blev en hel del attraktioner. Alla var lite gulliga som disney brukar vara. Man saknade faktiskt lite monstergrejer. 


Sen var det ju en hel del shower och uppträdanden. Faktiskt den stora behållningen i parken. Här ser ni öppningsnumret på "Golden Mickey" - den största showen parken hade att erbjuda. Faktiskt riktig rolig att se och lyssna till.


Här är vi uppe och klättrar på Tarzans trädkoja.



Givetvis var det parader på programmet. På bilden är det Toy story-gänget. Kvällen avslutades med ett fyrverkeri.



Dagen efter åkte vi ut till skärgården, närmare bestämt till Lamma island. Ett gammalt fiskeläge som blivit promenadområde för stadsbor och ett ställe där bohemiska västerlänningar verkar vilja bosätta sig. Häftigt att också få uppleva denna del av storstaden Hong Kong.




Vi anlände till ena delen av ön med sikte att ta oss till färjeläget på andra änden.



Innan promenaden över öns kullar intog vi lite dryck på en av restaurangerna vid färjeläget. Livet har haft flera sämre ögonblick, men inte så många bättre.



Sen råkade vi göra en avstickare från stigen och snubbla på en av - enligt vad vi fick höra - Hong Kongs enda fina badstränder. Nedan är lite fler badbilder. Härligt för att vara en bit in i november.






Sen fortsatte färden upp över ön mot byn på andra sidan.




När vi kom fram stod vi i valet och kvalet om vi skulle stanna och äta eller ta nästa färja hem. Men då färjan precis anlöpte byn och det sannolikt skulle dröja innan nästa kom så hoppade vi på den. Men upplevelsen på ön var i de vuxnas tycke höjdpunkten på resan. Barnen röstade på Disneyland, vilket inte är särskilt förvånande.



På kvällen var det dags för ytterligare en promenad. Nu hamnade vi i ett område där man kommit igång med julskyltningen - vilket kan ses ovan.



Den sista morgonen  hann vi bara med ett dopp i hotellets simbassäng. Förutom undertecknad som så vanligt fegade ur när det gäller att bada innan eftermiddagen.

//Ulf

Kommentarer
Postat av: Beth

Vilka fina bilder och vad kul ni verkar ha haft. Visste inte alls att det fanns Disneyland i Hong Kong, och vad härligt att få bada i November! Barnen är enormt gulliga och familjporträttet är väldigt fint.

Postat av: ingeborg

Jag tror att jämfört med det stora Disney är detta mycket litet och har inte så många häftiga attraktioner.



Det är dock härligt att få göra en minisemester mitt i november. Väl tillbaka i Beijing möttes vi av snöstorm och kyla.



Ingeborg

2009-11-11 @ 09:29:46
Postat av: Kristin

Å vad härligt det såg ut! Jag vill gärna tillbaka till HongKong.

2009-11-12 @ 09:44:48
URL: http://kristinblom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0