50 länder - på bara ett par timmar

Nu har skolorna lov i en vecka. Tyvärr är Ulf samtidigt i Sverige. Men vi får roa oss själva. Igår passade vi att göra en utflykt. Vi åkte till World Park som är en nöjespark där de flesta av världens kända byggnader finns i miniatyr. Det var härligt väder och vi hade hyrt en chaufför för dagen.




Efter en dryg halvtimme i bilen var vi framme. Här står barnen framför ingången.




Det första vi möter är en livs levande elefant och efterhängsna försäljare som vill sälja kort. Paradoxalt nog stod djuret mitt i Italien. Vi vandrade dock vidare och ganska snart var vi i Frankrike och Sacre Cour.




Här är ett berömt slott i Tyskland.




Här är vi framför Stonehenge.




Ivrigt letade vi efter något svenskt. Kaknästornet, dalahäst eller varför inte något av våra slott. Men icke. Vi fick bli skandinavier. Här ser ni två sjöjungfruar. I bakgrunden ser ni New York.




En rask promenad via bron i San Francisco kom vi till Washington och kongressen.




En av Mexicos trappstegspyramider i Chichenitza. Tyvärr får man inte klättra upp för alla trappstegen. Senare i Kina kan man dock gå på kinesiska muren.




När vi kom till Egypten fanns där förutom dess berömda byggnader också kameler som man mot en viss peng kunde sitta på och bli fotograferad.




När vi befann oss i Afrika bestämde vi oss för att ta matsäckspaus. För att få in lite extra pengar fanns det ett afrikanskt område med en buffel och tre påfåglar och en totempåle. Ingen känd byggnad i närheten men vi kunde få våra bilder på muggar, nyckelringar eller som vanliga kort. Ville man vara utklädd fanns det dessutom mängder med kläder att ta på sig också.




Här ser ni operahuset i Sydney och Påskön med sina huvuden på samma bild.




I dammen levde det mängder med guldfiskar. Mot betalning (givetvis) kunde man mata dessa gigantiska fiskar.




De trängdes och var ofta mer över vattenytan än under den. Det var inte direkt ett ställe man ville bada i.





Kineser väljer gärna lyckosamma datum eller viktiga händelsers datum som sin bröllopsdag. Det var till exempel mängder med registrerade äktenskap 2008.08.08 eller 2009.09.09. Likaså nationaldagen den 1 oktober är ett turtal. Så under dagen i parken såg vi mängder med brudpar. I Kina tar man sina kort innan bröllopsdagen och det tar ungefär en hel dag. Man får av fotografen låna tre uppsättningar kläder och tar kort på olika ställen. Extra populärt i parken var Parthenon där de lyckliga paren var klädda i vitt.

Här är dock ett kort av en ensam brud på äng. Den vitklädde brudgummen kan ni se i ena änden av kortet. Extra roligt är det att man ser att det är lånade kläder. Under klänningen kan man ofta skymta vanliga gympadojor och jeans.




Tills sist efter att ha vandrat runt världen avslutade vi utflykten med en stunds hoppande. I borgen fanns en liten kinesisk kille som gärna följde efter barnen och ville leka. Hans föräldrar ville ta kort på honom tillsammans med Edvin, Alfred och Miriam men barnen hade inte tid att stå still.




Där var en hel del personer som snällt bad om att posera på kort med våra barn. Edvin svarade ett bestämt nej varje gång. Medan Miriam och Alfred flertalet gånger ställde upp. Några ville dessutom ta kort på hela familjen. Men de sistnämnda visade det sig senare vara försäljare som sedan ville sälja kortet till oss i form av någon souvernir. Lite tröttsamt.

Vi åkte berg- och dalbana genom Grand canyon också. Det var mycket roligt men dyrt. Det får bli mer av den varan när vi kommer till Hong Kong i november.




Slutligen på sista bilden har barnen klättrat upp på en stenelefant.

Glada och trötta åkte vi hem till River garden och tog ett dopp i poolen.
Idag regnar det men lov är ändå lov. Och i morgon har vår ayi semester i en vecka framåt, vilket för vår del innebär förutom tvätt och disk att vi kan sova länge på morgonen och ha på oss pyjamas hela förmiddagen om vi vill.

/Ingeborg





Kommentarer
Postat av: pappa

Önskar att jag kunde ha varit med.

2009-09-30 @ 04:26:59
Postat av: ingeborg

vi saknar dig också. Men nu har halva tiden gått. Snart är du hemma igen!



Ingeborg, Edvin, Alfred och Miriam

2009-09-30 @ 07:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0