Skidåkning!

Vi är ingen vinterfamilj. Våra barn har aldrig varit med oss och åkt slalom. De dagar det var snö i Göteborg och senare i Stockholm blev det förstås pulkaåkning, snögubbar och snöbollskrig. Men längre än så stäckte sig inte vårt snöaktivitetsregister. Men nu kan äntligen barnen säga att de har åkt slalom. I torsdags började nämligen skolans nyårslov och vi passade på att åka till Nanshan. Det är en skidanläggning som ligger 45 minuters bilväg från Beijing. Edvin har varit där en gång förut förra året med skolan. Men för oss andra var det premiär.



Här står vi redo i nybörjarbacken. Vi har hyrt en lärare för lektion i två timmar. Hon pratade ingen engelska alls vilket var en spännande dimension i lärandet. Hon berättade för mig vad jag skulle säga till barnen. I vissa fall upptäckte jag att jag hade sagt precis tvärtemot till dem vad hon menade.

Efter två timmars åkning frös vi alla om fötterna. Det var en kall dag. Då drack vi varm choklad och köpte bland annat grillad majs.

(Som vanligt hade vi otur med kameran. Den hade knappt något batteri. Håll till godo med de få bilder vi lyckades ta.)






Efter lunchen lekte vi i snön. Bland annat kunde man springa omkring i snötunnlar, klättra uppför branta isbackar och kana ner, samt åka gummidäck nerför backar.




Vi är på väg upp till högsta toppen. Därifrån kunde man sedan åka bob ner för en lång bana. Bland annat åkte man genom en tunnel.





Ingen av oss blev övertygade skidfantaster efter upplevelsen men kan tänka sig att åka dit en gång till innan säsongen är över. Men gärna en solig dag. Roligast var nog trots allt att var utomhus och leka i snön.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0