Science fair, spring picnic & International children's day

Nu är vi återigen i avskedsperioden. Det är flera av våra och/eller barnens vänner som flyttar hem eller vidare till annat land. Förutom de vanliga sommarfesterna och skolaktiviterna fylls almanackan av hej då-tillställningar. Det är både roligt, ledsamt och tröttsamt på en gång. Med start från torsdag är det sammanlagt sex middagar/luncher/festtillfällen till på söndag.

Men först lite bilder från den senaste tidens händelser:



I torsdags hade skolan sin Science fair. Alla barnen hade gjort olika experiment som de dokumenterade hela vägen från hypotes, metod till slutsats. Under Science Fair fick barnen stå vid sin presentation och redovisa för alla som kom. Under en timmes tid fick de gång på gång förklara och berätta om sitt experiment. Det var så roligt! Här berättar Edvin om sitt experiment.



Edvin redovisar för en grupp om vilka juicer som innehåller mest järn. Hans hypotes var ananasjuicen vilket visade sig vara korrekt. Detta, menade Edvin kan vara bra att veta om man har järnbrist.




Alfreds experiment handlade om vanligt dricksvatten och saltvatten. Frågan var om saltvattnet blandar sig med sötvatten. Alfreds metod var att dokumentera ett glas med dricksvatten där han försiktigt hällde i saltvatten. För att göra experimentet tydligt var saltvattnet grönfärgat. Andra dagen var saltvattnet helt upplöst med det vanliga vattnet.



Alfred redovisar för en grupp barn.




I lördags var det sommarpicknick på skolan. På skolgården var det mängder med aktiviteter. Vi kunde köpa mat, dryck och lotter. Som pengar användes pokerchips med föräldraföreningens logga på. På så sätt var det lätt att hålla koll på pengarna som rullade in. Där var fantastiska priser som hade donerats. Allt i från en Mont Blanc-penna, (det var första gången jag har hört talas om en sådan penna), till hotellnätter och till exempel fina halsband. Tyvärr vann vi inget på det stora lotteriet men dock en liten summa på Nanda's bageri.  Här ser ni Miram och hennes kompis Laura med lillasyster som plockar upp glaspärlor med tårna.




Alfred testade vattenbanan!




Edvin och hans kompis Roger kämpade på i dragkampen.




Den 1 juni var det International Children's day. MSB firade det genom att ha en storsamling där allas nationaliteter uppmärksammades. Barnen kom klädda i traditionella kläder eller i sin lands flaggas färger. Alla kontinenter var utlagda på skolgården. När Europa ropades ut sprang Edvin, Alfred pch Miriam till rätt kontinent och la ett litet bidrag om Sverige.



Här är Miriam och Laura.



Sedan var det underhållning. Edvin spelade xylofon till Stand by me.

En klass från vår vänskapsskola Green garden var också där och uppträdde för första gången inför publik. För er som inte hört det förut är det en skola för barn vars föräldrar kommer från andra provinser. Barnen har ingen rätt till skolgång i Beíjing men det finns en hel del skolor för dessa barn. Skolorna har sällan statligt eller kommunalt stöd, huserar ofta i undermåliga lokaler med ett ständigt hot om att bli utslängda. Med hjälp av insamlade pengar kunde vi hyra en buss och låta barnen komma till vår skola och ha ett utbyte. Pengar från lotteriet under sommarpicknicken gick bland annat till luftkonditionering till skolans överfulla klassrum utan ventilering. Mer om detta kommer i ett eget inlägg.

/Ingeborg


Kommentarer
Postat av: Kristin

Det är så himla häftigt det ni gör för Green Garden! Så himla nära, ni får se vad pengarna verkligen går till. Jättejättehäftigt. Du skulle ha en liten blogginsamling så skulle jag skänka en slant. :-)

2010-06-08 @ 08:47:48
URL: http://kristinblom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0