Alfred, 10 år

Enligt Alfred sniglade sig dagarna fram till 26 maj. Men till slut var DAGEN med stora bokstäver här. Alfred som vanligen är den som vaknar sist i familjen slog upp ögonen redan halv sex. Det var dock ingen annan som ville gå upp då. Han fick snällt ligga kvar till halv sju när vi kom med sång och presenter.
Presenterna genomsyrades av två teman; Star wars och fotboll.
I skolan firades det med kaka och frågestund till Alfred.
Först fick Alfred berätta något om varje år han fyllt. Sedan blev det fri frågestund från klasskompisarna. Det var bland annat frågor om favoritmat, hur länge han har bott i Kina och liknande.


 

Här tänds ljusen och sedan blir det sång; först på engelska, sedan kinesiska och till sist på svenska av mig.
Ulf och Alfred läser födelsedagsboken tillsammans och diskuterar Star Wars.
Födelsedagsmiddag på kvällen
Igår hade han kalas för kompisar. Vi hyrde svenska skolas gymnastiksal. Efter ett par lekar i den stora salen var det pizza och tårta i rummet bredvid.
Sedan var det vattenkrig på skolgården.
Vi blev alla genomblöta vilket var skönt i värmen.
Kalaset avslutades med några lekar till i gymnsatiksalen. Här gör vi knuten. Alla barnen blundar och fattar någons hand. Sedan gäller det att trassla upp knuten utan att släppa varandras händer.
För att lyckas gäller det att samarbeta.
Slutligen en bild på den lycklige 10-åringen och hans bästa kompis Sil.


/Ingeborg

Vardagslyx

Ulf har väldigt mycket att göra på jobbet just nu. För det mesta måste vi andra äta middag själva innan hans arbetsdag är slut. Det är tråkigt för oss och slitsamt för Ulf. Det är då man får slå till med lite vardagslyx. 

Barnen planerade och lagade mat i fredags. Miriams uppgift var att göra en förrätt, Edvin valde huvudrätten och Alfred satsade på efterrätten. De fick välja recept själva men med lite vägledning av mig i vad som vore rimligt utifrån i ingredienser och svårighetsgrad.Edvin gör en pasta med en sås med bacon och bönor.


 

Arlas keldasåser finns inte här så han gjorde en egen variant.
Därefter intog Alfred köket och gjorde en chokladkaka.Till sist var det Miriams tur att göra i ordning förrätten. Den bestod av kokt sparris med riven parmesan och en citronsås över. Vilken service! Maten serverades av kockarna.
Här är den färdiga chokladkakan!Här ser ni oss redo att börja med förrätten!

Det var en otrolig lyxig middag. Tyvärr ingick det inte i kockarnas uppgift att diska efter sig. Men detta gav ändå mersmak. Ulf och jag ser framemot fler kulinariska upplevelser med barnen. Och ibland behöver man inte ens lämna hemmet!

/Ingeborg

Heja, heja!

Idag var det Cross country för Miriams klass. Alla barnen skulle spring 450 meter. Resten av skolan stod runt och hejade. Miriam var ganska nervös för detta och hade svårt att somna igår.Inför uppvärmningen.Här ser ni Miriam på upploppet. Hon sprang fort.Med diplomet efteråt. Miriams kommentar direkt vid målgången: Det här vill jag göra i morgon också!!

/Ingeborg


Mother's day

I dag är det Mors dag i vissa delar av världen. Miriams klass uppmärksammade det i fredags med en Morsdagsbjudning. Jag, som är uppvuxen med en mamma som tyckte att Mors dag var ett kommersiellt jippo, har aldrig brytt mig om denna dag. Men nu blev jag rejält firad.

Alla barnen satt utanför klassrummet och hämtade sedan en och en upp sin mamma. Klassrummet var fint dekorerat med morsdagshälsningar. Miriam hade på sin hälsning skrivit: I love my mother because she smiles to me and is nice to me. Miriam tog mig i handen och visade mig till en plats. Klassrummet hade blivit ommöblerat till grupper av bord med fina dukar på. Där frågade hon mig om jag ville ha kaffe, te eller juice. Jag blev serverad te och kaka med jordgubbe. 

Efter att ha fikat och pratat med de andra mammorna runt bordet var det dags för underhållning. Barnen sjöng en sång som fick de flesta av oss att få tårar i ögonen. En textrad gick så här: när jag växer upp hoppas jag att jag blir precis som du. 

Inte nog med det, sedan fick jag både blomma och present.

Alfred hade också skrivit en Mors dagskort. Den löd så här: Thank you for giving me life, thank you for buying Star wars lego.

Jippo eller ej. Jag är rörd och tacksam över mina ljuvliga monster.

Nu kommer lite bilder:Klassrummet är fint dekorerat. Alla barnen är högtidliga och stillsamma.
Jag har precis beställt grönt te från damen här.
Sången som fick oss alla att på fall.Blomma och present. I paketet var det en bok som barnen själva hade gjort om grodor.

Happy Mother's day to you all!
Till barnen har jag berättat att om två veckor är det Mors dag i Sverige. Då ser jag framemot att bli firad en gång till!

/IngeborgRSS 2.0