Miriam 9 år!

I fredags fyllde Miriam 9 år. Vi väckte henne extra tidigt eftersom Edvins buss går redan 7.11. Trots den tidiga timmen tror jag att hon redan var vaken.

GRATTIS GUMMAN!!Det kommer fler bilder från Miriams firande och helgen som varit inom kort. Datorn håller på att lägga av och internetanslutningen är svajig vilket gör bloggandet extra krångligt.

Men nu ska jag till IKEA och köpa lite nya möbler till huset för hyresvärdens räkning. Vi har precis skrivit på kontrakt på huset till julen 2012.

/Ingeborg


En helt vanlig dag?

Att vara medföljande är inte alltid en dans på rosor. Precis som hemma i Sverige ska vardagslivet planeras, maten lagas och barn ska skjutsas till diverse aktiviteter. På det kommer ibland en frustration över att saker tar så lång tid att fixa i detta land. Saker som att köpa dammsugarpåsar, byta ut och hämta en ny vara eller en sådan enkel sak som att få ett kvitto tar ofta flera tillfällen att fixa. Med detta sagt kommer här ett inlägg om motsatsen; det lyxiga livet som medföljande:Jag är med i en bokklubb. Varje månad läser vi en bok som på något sätt handlar om Kina. Sedan träffas vi och diskuterar. "Midnight in Peking" diskuterade vi i tisdags. Det är en oerhört spännande bok som handlar om ett autentiskt mord på en ung brittisk kvinna i Peking 1937. Fallet blev aldrig löst. Här kan ni läsa mer om boken:  http://www.midnightinpeking.com/

Om två veckor ska vi göra en vandring och följa Pamelas, den unga brittiska kvinnan, väg genom Peking. Huset där hon bodde med hennes pappa finns till exempel kvar och likaså Foxtower där hennes kropp dumpades.

Boken har tydligen inte ännu kommit till Sverige, men håll utkik!!Idag var Lise och jag i stan. Vi handlade i en av mina favoritbutiker som jag kallar "trikådamen". Det är en liten, kanske 3x3 meter stor butik men kläder i främst trikå men också bomullskläder samt stickade tröjor. Efter shoppingen åt vi lunch inklusive drack varsin Sangria.

/Ingeborg


Sista campingen för året.

Här kommer några bilder från sista campingen för i år med scouterna i helgen. Vädret var inte lika bra som sist. Prognosen lovade regn. Men ju längre ut från Beijing vi kom, desto färre regndroppar blev det. Denna gång var vi på ett nytt ställe för Edvin, Alfred och mig. Vi var fortfarande i Miyun och vid samma flod men denna gång utan en restaurang med karaoke. Det var dessutom enbart en natts camping.Alfred har varit förkyld hela veckan så vi bestämde oss för att han och jag skippade tältande och tog bilen hem på kvällen. Här sitter han och njuter av utsikten.Två äldre scouter lär ut Första hjälpen.Edvins scoutpatrull bygger ett regnskydd för att kunna laga mat i fall regnet skulle komma.
Efter lektionerna var det dags för en hajk. Det var helt fantastiskt att vara utanför stan med frisk luft, vandra med bergen omkring sig och lyssna på pojkarna som småpratade om allt möjligt.

Nu är det söndagförmiddag. Alfred och jag ska strax åka och hämta upp Edvin, hjälpa till att lasta ur alla sakerna från campingen och jobba med läxor. Ulf och Miriam har åkt iväg på en utflykt ordnat av MSB. Tillsammans med Miriams kompis Laura ska de besöka Capitol Museum och se på en utställning om livet i Kina för länge sedan.

/Ingeborg


Halloween och fotbollsturnering

Halloween firades rejält i Beijing. Dels bor det många amerikaner här och dels tar kineser gärna till sig festligheter. Vårt bostadsområde hade varit utsmyckat i flera veckor innan sista helgen i oktober och flertalet hushåll hade hamstrat godis för att dela ut till utklädda ynglingar.Alfreds klass karvade ut pumpor.
Under halloweenhelgen hade dessutom Alfreds fotbollsförening sin årliga fotbollsturnering.
 Här är tre kusliga tjejer efter att ha ringt på mängder med hus och samlat in massvis med godis. Det tog en vecka innan godiset var uppätet. Tack och lov är det bara halloween en gång per år.

/Ingeborg

RSS 2.0