Sista timmarna på sommarlovet...

 
Så här spenderades de sista timmarna innan skolan började för Alfred och Miriam. Edvin har redan gått i två dagar. Det har varit ett fantastiskt sommarlov och jag tror att vi alla ser framemot en skön höst med lagom många utmaningar.
 
/Ingeborg
Edvin, 14 år!

I tisdags fyllde Edvin 14 år. Sedvanligt väckte vi honom på morgonen med sång och presenter. Därefter blev dagen kanske inte som en vanlig födelsedag.

Edvin och Alfred hade nämligen sin första mattelektion med "tutorn" igen efter sommaruppehållet, vilket eventuellt inte är det man helst gör på sin födelsedag. Men när lektionen var avklarad hade en av Edvins kompisar, Justin, kommit och vi tog en födelsedagslunch på restaurang.

Eftermiddagen spenderades i musikaffärer där Edvins present, en elgitarr inhandlades.

Grattis Edvin!

/Ingeborg


Sommar, sommar, sommar

För lite mer än en vecka sedan landade vi i Beijing igen, efter att ha haft fem härliga veckor i Sverige. Vi har träffat familj och vänner och alltid känt oss välkomna och väl omhändertagna. Jag har med mig mängder med nya recept att njuta av i Beijing som kommer att påminna oss om sommaren och er. 
 
Eftersom vi inte alltid hade med oss kameran, har jag valt att i detta inlägg om sommaren enbart ha med bilder på oss i familjen, och ingen är nämnd MEN ingen är glömd! Tack allihopa!
 
 
Vi började i Stockholm. Genom en organisation som heter Intervac bytte vi lägenhet med en familj som bor i Vasastan. Medan de utforskade Beijing via vårt hem, njöt vi av att bo mitt inne i storstan. Första veckan jobbade Ulf i Almedalen på Gotland, medan vi direkt började vårt sociala schema. Här är vi dock på promenad i närområdet.
 
 
Det finns ju alltid en hel del måsten också under Sverigevistelsen, såsom till exempel tandläkaren, doktor och andra praktiska ärenden. Här stannade Miriam och jag till och beundrade utsikten på vår väg till Sofia distans lokaler för att hämta Edvin och Alfreds svenskamaterial inför höstens studier.
 
 
Tiden i Stockholm krävde en hel del logistik, eftersom vi inte alltid var tillsammans allihopa. Barnen träffade sina kompisar på olika platser och tillfällen. Vi hade alla våra olika tider hos banken och tandläkaren som skulle passas in. Tack och lov hade vi tillgång till en bil. Men största delen av tiden var vi sociala tillsammans. Här är vi på Rindö, som är en ö i Stockholms skärgård.
 
 
Det blev en del sightseeing också. Det kombinerade vi gärna ihop med sociala möten. Som till exempel här är vi på guidad tur i Vira Bruk som ligger ett par mil norr om Vallentuna. Der var spännande att höra lite svensk brukshistoria. 
 
 
Efter nästa tre veckor i Stockholm var det dags för vår "road trip". Vi tog bilen upp genom Sverige. På vägen stannade vi till och besökte vänner. Här är vi Östersund. Det råkade vara upptakten till Storsjöyran när vi var där så det blev lite musikunderhållning och god mat i tälten vid standpromenaden.
 
 
Ulf och barnen var på Tekniklandet, vilket var ett armemuseum, strax utanför Östersund.
 
 
Därefter bar det längre norrut ut, närmare bestämt Storuman. Här är Alfred vid Långsjöbys kvarnar, som ligger några mil utanför Storuman.
 
 
Det blev mycket vacker natur och vandringsutflykter. Vädret var tyvärr inte det bästa. Här står Miriam vid ett ödehus som vi upptäckte under en av våra utflykter.
 
 
En dag tog vi oss upp till Tärnaby/Hemavan och Laisaliden. Vi vandrade på Drottningleden och hade med oss matsäck. Det gav mersmak att vandra i svenska fjällen. Nästa gång skulle vi gärna vandra längre och sova över. Nu hade vi varken tid eller utrustning för det.
 
 
I Stockholmstrakten träffade vi på en hel del djur, såsom älg, omrvråk, orm, tranor och räv men vi längtade till att stöta på mängder med renar. Det tog dock tid men slutligen såg vi strövandrande renar vid två tillfällen under vår bilfärd i norr.
 
 
Efter Storuman bar det av mot kusten och Skellefteå där vi fortsatte vår sociala resa och träffade släkt. Därifrån flög vi mot Göteborg och västkusten. Vi började i Hunnebo, som ni kan se på bilden.
 
 
Detta var dagen med enskilt bäst väder!
 
 
Här är vi i Sjöskogen, i närheten av Uddevalla på släktträff och badar trots regn och rusk. Därifrån bar det ner mot Göteborg och ytterligare en vecka av möten med nära och kära.
 
Återigen, tack alla för er tid och omtanke under vårt besök i Sverige!
 
/Ingeborg

RSS 2.0