Thailand, del 3 - Koh Chang

Koh Chang var en större och mer utvecklad ö. Faktiskt ganska skönt med lite omväxling från det relativit enkla på Rayang. Bara en sån sak som att kunna koppla upp sig via ipadarna kändes lyxigt.Notera att Mirian gjorde "semsterflätor" i håret. Jag har ingen aning vad det egentligen heter.En sak vi unnade oss på Koh Chang var massage. Här har Miriam somnat under fotmassagen.
En dag åkte vi på trekking i djungeln i öns mitt. På vägen stannade vi och fick besök av apor. En hoppade upp på bilen där vi satt på taket. Sekunden efter denna bild började han eller hon visa tänderna och göra aggresiva utfall.
Som vanligt helt fantastikt med djungeln. Vi gick ett par timmar till den lilla källa där vi så småningom vilade.
Barnen hanterade det väldigt bra, trots lång promenad och värme.
Vår guide lockade fram denna tarantella ur ett hål i ett träd.
Promenaden var varierad och spännande.
Skönt med svalka när vi äntligen kom fram. Edvin gick så småningom vidare på egen hand, trots att han egentligen inte hade tillåtelse. Lycklligtvis snubblade han inte eller något annat läskigt som föräldrar oroar sig för.
Varmt var vattnet inte.
Dagen efter djungelvandringen åkte vi till en elefantpark. Det fanns flera sådana på ön. De flesta av dem var inte sådana att man ville stötta dem. Vi hade dock hört att på norra delen av Koh Chang fanns en som drevs av ett statligt naturprojekt och som var mer ok än de andra. Dit åkte vi. 
Man fick även bada med elefanterna. Tyvärr tvingades Ulf och Alfred avstå då Alfred blivit sjuk och inte orkade, och således fick stanna kvar i lägret under badsejouren.
Det var också nyår under vistelsen i Koh Chang. Här sitter Ingeborg och jag i början av kvällen och "njuter" av ett lyche-vin vi köpt i en vin-affär i Bangkoks Chinatown.
Nyårsmiddag.
Sen gick vi runt på stranden resten av kvällen. 3/5 av familjen sov vid tolvslaget.

Dagen efter hade vi ny långfärdstur till Bangkok och ytterligare en natt på Shanghai Mansion för att sedan åka hem till Peking - en lång resa via Filippinerna.  /Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0