Avslutningar, avsked, fotboll och en släng av midsommar

Väskorna står packade, Lova är på sitt sommarhotell och det är bara några timmar till flyget till Sverige lyfter. Förutom den korta resan hem på begravning har barnen och jag inte varit hemma på två år. Vi längtar alla efter att få möta nära och kära, äta svensk mat och andas ren luft. Men innan det blir verklighet blir det ett sista inlägg om händelser i juni månad.
 
Alla barnen har haft sina efterlängtade skolavslutningar. Miriam och Alfred fick säga hej då till fröken Donna som flyttade hem till Kanada. Donna har följt alla våra barn under åren på MSB genom att vara Edvins fröken första året, Alfreds andra året och i år haft Miriam. Edvins skola hade som avslutning en högtidlig men tråkig "speech day".
 
Vi har också fått säga "på återseende" till många vänner som flyttar vidare till andra äventyr. En sådan hej då-fest inföll på midsommar.
 
 
Eftersom det var midsommarafton klädde vi om midsommarstången från "International day".
 
 
 
Det blev en trevlig kväll med vetskapen om att vi kommer att ses igen.
 
 
 
Ett par dagar senare var det dags för fotboll. Miriam var hos en kompis men övriga i familjen samt Alfreds kompis Laurence tog oss in till stan för att se Beijing Guoan mot Jiangsu. Vid stadum var poliser och vakter överallt.
 
 
 
Tyvärr vann Jiangsu med ett noll. Beijing Guoan hade mängder med chanser men prickade aldrig rätt. Trots detta var det en rolig upplevelse. Speciellt läktarkulturen där pekingfansen ägnar stor ktaft åt att skrika vulgariteter.
 
 

En kväll i Inre Mongoliet

 
En kväll häromdagen bjöd vår vän Luni ut oss på äventyr. Hon och hennes man Ke är ursprungligen från Inre Mongoliet. Tyvärr var Ke redan i Sverige. Vi var dock hela 11 personer som sakta letade oss fram i Beijings utkanter till en restaurang som hette 99 Yurts. Namnet var passande då restaurangen var en hel park med 99 jurtur utplacerade. Luni hade bokat en av dem till oss. Under kvällens gång kom ett gäng Mongoliska underhållare som gick från tält till tält och sjöng.  
 
 
Alfred och Miriam framför vårt hela lamm. Det var fantastiskt gott!
 
 
 
Här får vi höra mongoliska sånger.
 
 
Mer underhållning!
 
 
 
Efter en otrolig middag, i en spännande miljö, fick vi alla varsin lyckosjal som tack för kvällen.
 
/Ingeborg

Fler aktiviteter

Här kommer några fler bilder på vad barnen haft för sig den senaste tiden:Miriam och hennes kompis Kira står i trappan på väg ner till en kompis födelsekalasdisko.
Den 3 juni fick alla scouter som hade gjort fler servicetimmar än sin ålder åka på utflykt till en skjutbana en timme bort. Edvin, Alfred och jag var med på äventyret. Här är Alfred och kompisen Steven. Barnen fick prova både pistol och gevär. Det var kul. Tyvärr fick man inte ta kort vid skjutbanan.
Miriams dansklass hade avslutning. Dansläraren Chloe slutade efter två år för att starta egen dansstudio. Vi får väl se vad Miriam väljer att göra nästa år; följa läraren eller stanna kvar.
Den 10 juni var det högtidlig scoutavslutning. Två unga marinofficerare paraderade med flaggorna. Gästtalare var amerikanska ambassadören i Kina. Bägge pojkarna fick komma fram för att ta emot sina märken.
Våra fina barn!

Nu är det en vecka kvar av skola för Alfred och Miriam och ytterligare en för Edvin. Sedan väntar ett långt och välförtjänat sommarlov. Förhoppningsvis med härligt väder och klar luft men desto viktigare; ett sommarlov fyllt med efterlängtade möten!

/Ingeborg

"International day" på MSB

Den förste juni firades "international day" på MSB. Lise, jag och nyanlända Anne-Charlotte hade hand om den svenska paviljongen.
Vi byggde en midsommarstång. Vi fick vara lite kreativa med borstkvastar som stång och vattenslang som ringar. Fast resultatet blev helt Ok.


 

Under två timmar kom sedan grupper av barn från de yngre klasserna till vår paviljong där de fick höra om midsommar, dansa små grodorna, vi äro musikanter och prästens lilla kråka samt äta kanelbullar. Min röst var helt slut efteråt.
Här är Miriam i Kanada där hon spelar ishockey.Alfred har "Afternoon tea" med scones i Storbritannien.

En kul dag!
/Ingeborg

Aktiviteter

Här kommer några bilder på aktiviteter som barnen har sysslat med på sistone.Miriam dansar latinsk dans som en efterskolanaktivitet på torsdagar.


ersst

Alfreds scoutpatrull träffades hemma hos en av scoutledarna en lördag för att öva på knopar genom att vi byggde en blomsterställning till hans plantor.
Det blev intressanta diskussioner hur den bäst skulle byggas.
Edvin hade två dagar ledigt för ett tag sedan. Dagarna spenderades främst med att studera till tentaveckan han hade första veckan i juni. Men här unnar han och jag oss en utflykt till zoomarknaden på jakt efter nya kläder till honom.

/Ingeborg

Besökstider

April och maj är månaderna då vi får flest besökare. Dels finns Påsk- och Kristihimmelsfärds- och Pingstlov, dels är det bästa tiden att besöka Beijing vädermässigt. Så det har varit en intensiv och social tid.

Först ut var Familjen Björck.Henrik med barn spenderade en vecka med oss. Temat för resan kan så här i efterhand beskrivas som mat från olika delar av Kina. De fick prova allt från hot pot till traditionell pannkaka från gatugubben och allt däremellan. Mest spännande var nog hönssoppan med alla delar av hönan med i grytan. På bilden ovan är vi och vandrar i en park i bergen.
Nästa gäster var Tracey och hennes son Tim. De avslutade sin rundresa i Kina med att vara oss hos ett par dagar. Muren var ju en självklart resmål, men trots lite tid hann de se både förbjudna staden, himmelska fridens torg samt hänga med oss i vår vardag.
Nästa par ut var Maja-Stina och Hans. Det var deras femte respektive fjärde gång hos oss. Då gäller det att vara nytänkande. Så de fick till exempel hänga med mig och en vän på japansk matlagningskurs. Det var en bunt japanska hemmafruar och så vi. Kocken pratade bara japanska. Det var en upplevelse!
Därefter kom Kristrun med två tjejkompisar. När Ulf arbetade på Island för många år sedan så var Kristruns pappa och mamma en av de familjerna som tog hand om honom. Det gjorde det extra trevligt att få möjlighet att bjuda tillbaka till nästa generation. De är på jorden runt resa och bodde hos oss medan de var i Beijing.
Det här är min pappas kusin Rolf. Han hade varit på en månads besök hos sin blivande fru Fen. Sista natten innan hemfärd stannade de båda hos oss i Peking. Det blev en spännande kväll på kinesiska där vi fick lära känna en ny medlem i släkten lite närmare.
Sist ut för säsongen var familjen Johansson. De stannade hos oss en vecka. Här är vi på utflykt i bergen. Det var deras andra besök hos oss så de fick möjlighet att välja nya smultronställen att upptäcka, såsom vårt mycket traditionella kinesiska pensionat precis vid en mindre turistisk del av muren.
 
Nu är det mitten på juni och sommarlovet börjar närma sig. Igår var det avslutning på scouterna så nu ska jag iväg till skräddare och be henne sy fast alla nya märken för pojkarna.
Vi ses!

/Ingeborg


RSS 2.0