Besökstider

April och maj är månaderna då vi får flest besökare. Dels finns Påsk- och Kristihimmelsfärds- och Pingstlov, dels är det bästa tiden att besöka Beijing vädermässigt. Så det har varit en intensiv och social tid.

Först ut var Familjen Björck.Henrik med barn spenderade en vecka med oss. Temat för resan kan så här i efterhand beskrivas som mat från olika delar av Kina. De fick prova allt från hot pot till traditionell pannkaka från gatugubben och allt däremellan. Mest spännande var nog hönssoppan med alla delar av hönan med i grytan. På bilden ovan är vi och vandrar i en park i bergen.
Nästa gäster var Tracey och hennes son Tim. De avslutade sin rundresa i Kina med att vara oss hos ett par dagar. Muren var ju en självklart resmål, men trots lite tid hann de se både förbjudna staden, himmelska fridens torg samt hänga med oss i vår vardag.
Nästa par ut var Maja-Stina och Hans. Det var deras femte respektive fjärde gång hos oss. Då gäller det att vara nytänkande. Så de fick till exempel hänga med mig och en vän på japansk matlagningskurs. Det var en bunt japanska hemmafruar och så vi. Kocken pratade bara japanska. Det var en upplevelse!
Därefter kom Kristrun med två tjejkompisar. När Ulf arbetade på Island för många år sedan så var Kristruns pappa och mamma en av de familjerna som tog hand om honom. Det gjorde det extra trevligt att få möjlighet att bjuda tillbaka till nästa generation. De är på jorden runt resa och bodde hos oss medan de var i Beijing.
Det här är min pappas kusin Rolf. Han hade varit på en månads besök hos sin blivande fru Fen. Sista natten innan hemfärd stannade de båda hos oss i Peking. Det blev en spännande kväll på kinesiska där vi fick lära känna en ny medlem i släkten lite närmare.
Sist ut för säsongen var familjen Johansson. De stannade hos oss en vecka. Här är vi på utflykt i bergen. Det var deras andra besök hos oss så de fick möjlighet att välja nya smultronställen att upptäcka, såsom vårt mycket traditionella kinesiska pensionat precis vid en mindre turistisk del av muren.
 
Nu är det mitten på juni och sommarlovet börjar närma sig. Igår var det avslutning på scouterna så nu ska jag iväg till skräddare och be henne sy fast alla nya märken för pojkarna.
Vi ses!

/Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0