Happy valley



Vi bestamde oss for att aka till en nojespark som heter Happy valley. Har star barnen framfor ingangen, spanda och nyfikna. Happy valley ar en temapark. Det finns bland annat myrlandet, rymdomradet och delen med Mayakultur. Det kostar ganska mycket att ga in men sedan skulle det mesta vara gratis.

Vi borjar vandra runt. Det ar hett och klibbigt. Flera attraktioner ar stangda, nagra kostar pengar och sedan var det koer. Vi borjar tappa modet och ar ganska besvikna. For att fa lite energi ater vi lunch och tar nya tag.

Edvin och Ulf hittar ett spokhus utan for lang ko. Miriam , Alfred och jag hittar till myrlandet. Antligen kunde vi borja aka.




Forsta karusellen! Lite barnslig kanske, men vi ar ju sa sugna pa att aka. Overallt pa parken blir vi utstirrade. Vissa foraldrar pekar till och med ut oss for sina barn. Jag kan inte riktigt forsta det. Det kan inte vara sa ovanligt med ljusa barnfamiljer i Beijing. Nagra flickor i yngre tonaren ber att fa ta kort pa sig sjalva tillsammans med Edvin, Alfred eller Miriam. Det ar en absurd kansla. Jag formodar att det ar sa kandisar kanner sig. Vi lar oss att inte se alla blickarna utan bara titta rakt fram.



Kina verkar ha en fascination av vatten. Detta ar ett torg dar det kommer kall anga fran ett hal i marken och plotsligt sprutar det ut vatten fran andra stallen. Likasa kan man over hela parken hitta forsaljare av vattenpistoler. Nar man gar forbi sprutar de pa en, urskillningslost. Kanske beror det pa varmen.



Har kommer killarnas favorit ( med killarna menar jag inte Ulf). Den heter Disko och man aker runt och runt och runt. Sjalvklart star hon som skoter om attraktionen med en vattenpistol och sprutar ner alla som aker.



Har star Edvin och jag och beundrar deras 'flume ride". Nar batarna aker ner for stora backen blir det en jattevag. Med andra ord borde de som sitter i baten inte bli sa vata eller? Vi bestammer oss for att prova.



Har star vi i kon. Vi har statt for lange for att vanda men har insett att det kommer att ta tid. Drygt en och en halv timme tar det att komma fram till attraktionen. Sedan aker vi. Vi borde raknat ut att eftersom kineserna alskar  vatten ar detta inte bara en vanlig bergodalbana. I forsta backen kan andra besokare betala pengar for att fa stora vattenkanoner att skjuta vatten pa oss. Efter andra backen dar vi ar sa blota att vi inte tror att det kan bli varre kommer det ytterligare en vatten kanon som sprutar ner hela baten.

Vi ar blota in pa bara skinnet. Det tar flera timmar att torka. Vi blir om nagot annu mer utstirrade nar vi droppandes forsatter var vandring runt parken.




Det pagar flera shower i parken. Detta ar fran vattenshowen. Det hoppas och dyks fran alla trampoliner. Bland annat satts en man i eld och dyker ner i bassangen. Hojdpunkten ar nar en kille dyker fran hogsta stallet, alltsa annu en hogre an dessa tre dykare.





Nar showen ar slut vandrar vi mot utgangen. Vi luktar blott och unket men ar glada.

Utanfor finns ett stort torg. Dar samlas folk for att aka rullskridskor och dansa. Det sker nagon slags traditionell dans utford av kvinnor i alder 35 och uppat. De har solfjadrar i handerna och dansar i rader till karnevalsmusik i form av trummor.

Vi ater sen middag pa ett snabbmatsstalle och aker taxi hem. Barnen tyckte det var kul att se Beijing i morkret med flera hus upplysta i neonfarger.

Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Kristin

Flume ride på riktigt med andra ord! Det sedelärande i berättelsen är väl att man ska åka flume riden sist på dagen, om man inte har nåt emot att ta sig hem blöt med andra ord. :-)

2008-07-29 @ 09:01:07
URL: http://kristinblom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0