All inclusive-fest

River Garden, området vi bor i, anordar ett antal fester under året. Tidigt i våras anordnade man exempelvis ett dumplingkalas i klubbhuset. I maj skulle Drakbåtsfestivalen gått av stapeln, men på grund av den nya influensan blev den inställd. Ingen fick tillstånd att ha fest där mer än 100 människor skulle delta. Nu i helgen blev den dock av, denna gång utan tillstånd. Chefen för klubbhuset framhöll för besökande ordningsmän att det inte var en scen som byggdes utan en ställning för ett blomsterarrangemang inför nationaldagen, 1 oktober.

En timme innan starten på lördagen samlades ett gäng svenska familjer och minglade lite med dryck och snacks. Det gällde dock att inte inta för mycket upplivande dryck för vid infarten till festen skulle temperaturen kollas. Över 37,5 C - ingen fest. Alla kom dock in. Och vilket hejdundrade kalas det blev!

Här följer lite bilder:



Förfest hos familjen Pers. Tack och lov var det fint väder så vi kunde vara i deras stora trädgård.




Efter mycket hopp i studsmattan, valde barnen att se på TV i väntan på den stora festen.



 
Här är vi inne på festområdet. Biltrafiken var avstängd framför klubbhuset och överallt var det fullt med människor, massor av mat och bord att sitta vid.




Varje familj fick ta med sig fyra gäster. Vi fick med oss familjen Höjding. Vid ett långbord samlades svenskarna. Förutom familjen Höjding syns på bilden familjen Harborn. Barnen sprang fritt över hela området.





Det var fullt med folk.




Det var bra att ta ett bord. Då visste barnen var alla föräldrarna var. All dryck och mat serverades utan kostnad. Det är ett sätt för River gardens ägare att säga tack till oss som bor i deras område.




Under kvällen var det mycket underhållning. Allt från kinesisk drakdans -som på bilden- till magdans, kampsportsuppträdande, lotteri och disco.





Alfred framför bandet som spelade under kvällens senare timmar.




Edvin och Emil dricker läsk. För barnen fanns det bland annat en läskbar, hoppborg, och pysselhörna.
 



Barnen stod på scenen och dansade under tiden bandet spelade. Miriam hann knappt prova någon mat under kvällen.

Hon ställde sig dock i sockervaddkön. Den var lång och skulle ta 1 1/2 timme. Men Astrid och Josephine, som stod före i kön, var snälla nog att ta fler sockervadd när de var först i kön.




Alfred stilar och jag studerar honom stolt.




Miriam poserar vid ett av lejonen som sitter framför klubbhusets ingång.





Ulf och Alfred står vid dansgovlet. Festen pågick från 18.00 - 24.00. Men de flesta gick hem vid halvtolvtiden då regnet kom. Det var ett mycket trevligt arrangemang. Nu väntar barnen ivrigt på nästa stora fest som är Halloween i slutet av oktober.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0