Kusten utanför Beijing

Den sista helgen i mars tog vi en minisemester tillsammans med våra vänner Nicolas och Julie med barn. Vi bilade tre timmar ut till kusten där vi bodde på ett strandhotell i staden Qinghuangdao. För bara en övernattning är det egentligen en lite för lång bilresa men ditvägen gick ändå bra med hjälp av godis och GPS.

Vädret var som synes soligt och klart men relativt kallt. Högsäsongen hade inte kommit igång vilket gav stranden en ödslig men mäktig inramning.   



Här står vi utanför hotellet med den vackra stranden bakom oss. Det blev många snäckor.





Här syns även hotellet. Det var ett Holiday Inn och var verkligen fint. Där fanns en spaavdelningen med inomhuspool som vi besökte på kvällen innan vi gick till restaurangen. Vi åt middag och frukost hotellet vilket var bekvämt men inte fantastiskt.




Efter att vi hade checkat in, vandrat på stranden, ätit lunch, tog vi bilen en bit utanför staden till platsen där kinesiska muren möter havet. På området hade de byggt en labyrint där vi utmanade varandra om vem som först kom till mitten. Ulf vann. Här syns Alfred mitt i labyrinten.



Det var härligt att andas havsluft!




Tänk att det kan vara så skönt att vandra på en strand! Om bara några veckor kommer det att vara högsäsong och mängder med människor kommer att bada, sola och umgås på varenda plätt på sträckan.




En bit bort fanns det en pir man kunde betala inträde för att gå ut på. Längst ut fanns ett litet buddistiskt tempel. Ett par stånd med försäljning fanns också. Detta kommer också att öka lavinartat allt eftersom veckorna går.

På kvällen när vi åt restaurangens buffe var det Earth hour. Hela hotellet släcktes ner och personalen hjälpte sina gäster med ficklampor. I restaurangen fanns det tända ljus och det var mysigt.




Dagen därpå tog vi bilen till Bei dai he, som var en badort som ursprungligen anlades av västerlänningar som jobbade i Tianjin vid sekelskiftet. Sedan användes de pampiga villorna av partiet. Numera är orten oerhört populär under högsäsongen. Att en stor mängd ryssar årligen kommer hit kunde vi märka genom alla skyltar med kyrilliska bokstäver på. För att nå en del av stränderna fick man betala inträde. Men vi valde att gå ner på den del som var avgiftsfri. 

Efter en lunch tog vi bilarna hem till Beijing.
Vilken härlig helg!

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0