Juletid

Det är juldag. Alla sov länge i morse och dagen känns så där härligt slö. Vi spelar Wii, promenerar med Lova, plockar undan grejer inför ommålning som börjar imorgon och packar. I morgon, samtidigt som huset målas om, åker vi på semester till Vietnam och Kambodja. Men innan dess kommer lite julbilder.
Dan före doppardan var vi i stan för att hämta upp våra pass med förnyat visum - vil vill ju gärna bli insläppta igen när vi landar i Peking. Då passade vi på att äta i Solana som är ett nybyggt köpcentrum i nordöstra delen av Peking. Här var det julstämning i kvadrat! Ljussättningen inne på området är -som kanske framgår - något "over the top".
Det var dessutom svinkallt.
Edvin påpekade som vanligt att det inte alls var kallt och han inte behövde ha jacka. (Någon börjar bli tonåring...)
På julafton var vi inbjudna till familjen Karlsson på Ritz Garden för traditionell svensk julmat med dopp i grytan. Barnen lekte och föräldrarna kunde prata. En bra start på julen.
Väl hemnkomna spelade vi ett tärningsspel med tio julklappar i potten. Ingeborg fick till sist ett par skosnören och Ulf fick byta alla sina julklappar med barnen så att alla blev nöjda.
För första gången tände vi vår brasa. Ved köptes för 25 kr. Edvin var förste eldvakt då han precis klarat det provet i scouterna.
Sen kom tomten. I år var det Edvin som missade honom. Det var en trevlig tomte i år som klarade julklappsutdelningen galant.
Barnen verkade nöjda med sina klappar. Edvin fick bl.a. en Blackburn-tröja, Alfred en boxningsboll och Miriam balettskor med platt front. Här öppnar jag en klapp från en projektanställd på kontoret, Kevin, som skickat typisk mat från Hebei-provinsen där han nu jobbar. Ingeborg hade inte varit snäll under året och fick därför ingenting av tomten. Han uppmanade henne till bot och bättring under 2011.
På kvällen gick vi till Hungry horse för en julmiddag av det mer otraditionella slaget.

Förresten så fick Ingeborg ett par klappar också, bl.a. ett par mjukisbyxor.

/Ulf

Kommentarer
Postat av: Kristin

Önskar er alla en härlig fortsättning på det nya året. Hoppas att ni har en riktigt bra resa. Det ser ut som om julen var mysig och bra. Stor kram från Bryssel

2011-01-04 @ 09:58:16
URL: http://brysselpyssel.wordpress.com
Postat av: Ingeborg

En stor KRAM till dig, Kristin!!

2011-01-14 @ 07:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0