Söndagsutflykt till Shunyi

I söndags bestämde vi oss för att ta en familjeutflykt till Shunyi, som är den stad som egentligen ligger närmast oss - alltså närmare än Peking - men det är ingen motorväg dit så det tar lite längre tid att ta sig dit jämfört med Peking.

Shunyi är en mycket mer kinesisk stad, vilket man bland annat märker genom att här stirrar folk fortfarande rätt ohämmat på oss. (Edvin ogillar fortfarande när han blir utstirrad. Resten av familjen bryr sig inte längre.)

Vår utflykt till Shunyi var inte enbart en nöjesutflykt, utan vi skulle också hämta tre målningar som barnen gjort och som vi fått inramade i en lokal ramverkstad.Här är en av marknadsgatorna. Den ligger inte utomhus, men heller inte inomhus. Det är skitigt, högljutt och oorganiserat. Helt enkelt Kina när det är som roligast. Här köpte vi några t-shirtar och hämtade de inramade målningarna.
Sen tog vi en promenad ute i regnet. Den här gatan var full av liv innan regnet kom, men det försvann snabbt med de första dropparna. Miriams klänning är förresten köpt vid ett tidigare besök på marknaden i staden. Egentligen är det en tunika för vuxna, men den funkade bra som klänning åt henne, till expediternas stora förtjusning.Vissa saker fattar man inte riktigt.En riktig utflykt måste innehålla snabbmat. Här köper vi kinesisk dito för ca 1,50 kr per portion.Och gott var det dessutom.Så här ser man ut när man sedan går till frissan och blir torrschamponerad.

/Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0