Fyrverkerier med vänner

I lördags var vi hembjudna till våra vänner Chin och Loh på efterätt och fyrverkerier. De hade en hel del smällare kvar sedan kinesiska nyåret som de ville dela med oss. Att kalla det smällare är nog en underdrift. Det var en stor gigantisk låda fylld med ett tjugotal raketer och en något mindre låda. Så med enbart två tändstickor fick vi ett helt fyrverkeri.

Det var ganska dimmigt och mycket dåligt luft men vilket skådespel! Knallarna var mycket kraftiga och ljusspelet var mäktigt. Vårt vanliga "ekonomipack" nyårsraketer kändes futtiga i jämförelse. Det är svårt att fotografera fyrverkeri men en bild blev helt OK.

Innan vi gick in och åt efterrätt (japanska mashmallows i yoghurt. Mums!) smällde barnen några småsaker utanför huset.

Efter att först ha druckit japanskt grönt te fick vi möjligheten att dricka kinesiskt te på riktigt sätt med hjälp av Chin och Loh. Vi fick två små muggar var. Chin gjorde en hel tecerenomi där bland annat varmt vatten hälldes över kannan och bladen. Teet hälls först i den smala muggen och luftas för att sedan hällas över till den mindra muggen. Den första är den behållare man känner aromen från. Den andra dricker man. Både aromen och smaken förändras mellan drickomgångarna.När vi flyttade till Kina sommaren 2008 drack vi enbart grönt kinesiskt te i några månader innan vi fick nog och köpte Earl grey for 80 RMB i affären med västerländska varor. Efter det brukar vi alltid be besökande vänner att ta med sig te från Sverige. Det har tidvis känts som ett misslyckande att vara i teernas land och ändå ta med sig eget. Men när vi insåg att olika teer ska drickas på olika sätt var det lättare att ta till sig och upptäcka och faktiskt uppskatta kinesiskt te. Numera blandar vi vårt tedrickande i lagom portion av öst och väst.

/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Marina Grönlind

Grattis Ulf på födelsedagen,Grattis även Mirjam i efterskott önskar familjen Grönlind

2010-12-01 @ 12:00:56
Postat av: Anonym

Hejsan,Hur är läget? Tack för hälsningarna. Det har varit lite tyst på bloggande ett tag. Men nu är vi på gång igen.En riktigt god jul!

Ingeborg

2010-12-14 @ 17:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0