Födelsedagar, shower och annat smått och gott....

Det pågår ett byte av internetuppkoppling i River Garden. Det skulle vara klart för ungefär ett år sedan. Alla byten av kablar, grävandet av diken och inkopplande av diverse modem och och dylikt har gjort vårt internet ännu långsammare än vanligt. Eventuellt kommer det några i morgon och ska koppla på vårt hus till det nya nätet men jag tror det först när det är klart och fungerar.

Utöver det börjar vår dator sjunga på sista versen. Hårddisken är helt full oavsett vad vi slänger och ibland fungerar den inte alls. Så som en tidig julklapp sitter jag nu vid vår nya laptop för att göra en uppdatering av allt som hänt på sistone.

Så här kommer lite bilder från den senaste tiden:I slutet av november var jag på lunch på Edvins skola. Rektorn Matthew Fathing bjuder en gång i månaden föräldrar på lunch och pratar. Denna gång fick vi även åka ut till byggnadsplatsen där Harrows nya campus kommer att ligga. Här visar Matthew hur skolans nya simhall och gymnastikhall kommer att se ut.
I augusti nästa år kommer skolan att invigas. Då får Edvin bara 15 minuters skolväg istället för upp till en timme som det är nu.
Sedan var det ju Miriams födelsedag. På kvällen åt vi tårta och sjöng ytterligare en gång.
På söndagen den 27 novembar hade Miriam kalas. 17 barn kom och dansade, lekte, pysslade, åt och hade kul i två timmar. Vi hade anställt Alfred, Edvin och hans kompis Roger som underhållare och serveringspersonal.
Därefter kom Ulfs födelsedag. Som present fick ha bland annat biljetter till en Kungfushow. Det blev en ganska stressig kväll med inga taxibilar och en full tunnelbana. Med en minut till godo kom vi till teatern och fick se en spännande föreställning. Efteråt kunde man i sedvanlig ordning betala för att få ett kort med artisterna.
Söndagen den 4 December var det högtidlig scoutavslutning. Två unga marinsoldater från USA bar in flaggorna och varje scout blev uppkallad för att ta emot sina märken. Edvin har precis fått märket "Inventing".
Alfred visar här upp sitt scoutmärke. När han blev uppkallad behöver även föräldern följa med. Det är för att hedra och visa hur viktiga föräldrasupporten är för scoutens utbildning. Boys scout of USA är väldigt mycket en ledarutbildning för att handleda unga män att bli ledare och ta sin plats i samhället.   
Förra veckan var det äntligen dags för MSB årliga vintershow. Det har sjungits och dansat här hemma. Temat för Miriams klass var Jazz. De var helt fantastiska.
5/6an hade Grease som tema. Här kammar Alfred sitt oljiga här klädd i sina coola "läderkläder".
Det var en bejublad föreställning!
I onsdags hade Edvin sin avslutning. Vid skolentren möttes vi av en modeshow. Det är bilder i full storlek av personerna i Edvins klass där eleverna har gjort nya kläder till dockorna. Det är Edvin och hans kreation som syns med orange påse över ansiktet.Därefter var det högtidlig julkonsert. Det sjöngs bland annat "Halleluja" fyrstämmigt samt lästes traditionella jultexter. på bilden ser ni Edvins klass som sjunger en kinesisk sång. Edvin står som femte person på översta raden från vänster.

 

Här ser ni Alfred och Edvin göra service. Det är en del av scoututbildningen. Pojkarna ska göra frivilligt obetalt arbete där pojkarna ger av sin tid till samhället. Just denna servicen är också en del i Edvins märke han jobbar med som heter "Citizens in community" där han ska arbeta för en välgörenhetsorganisation i 8 timmar. Han valde att hjälpa MSBs föräldraorganisation i deras "Giving tree". Varje år ordnar Montessori School Beijing en tillställning som är ett led i att hjälpa barnen förstå välgörenhet och få möjlighet att ge något till barn som inte har det lika bra som de själva. Förra året stöttade vi vår vänskapsskola Green Garden med att alla barn fick varma jackor till vintern och kol till att värma klassrummen. Tyvärr har Green Garden stängts. Eller egentligen är det inte ledsamt. För den fantastiske rektorn kämpade för alla sina elever och lyckades få in dem på vanliga skolor. Och det var ju målet för oss hela tiden, rätten till att gå i skola där man bor. 

Nu har vi inlett ett arbete med en skola som heter Guang'ai. Det är en skola för gatubarn. Den startades av en familj som var med i en brand. Deras skador krävde omfattande operationer vilket ledde till att familjen förlorade både hem och jobb. De hamnade på gatan och mötte hjälpsamma gatubarn . När familjen kom på fötter igen bestämde de sig för att ge tillbaka till gatubarnen genom att starta denna skola/hem. Det är ganska många år sedan nu och skolan har hela tiden vuxit. 
Här är vi på väg med en fullastad bil med presenter. Skolan ligger strax norr om där vi bor.Här står vi framför skolan tillsammans med en av lärarna. Byggnaden lånas ut av hyresvärden så länge han inte behöver den. Rektorn drömmer dock om att få tag på en tomt och bygga en eget hus.Här är några av eleverna som hjälper oss att packa ur bilen. Det var en mycket hjärtlig stämning på skolan. Många av barnen kallar rektorn och hans fru för mamma och pappa.

/Ingeborg


RSS 2.0