Vår i luften

Nu är den här.

Magnolian blommar och även på våra träd med senare blomning kan man skymta ljusgröna knoppar. Väderprognosen lovar sol och 16 grader till helgen. Jag har tvättat trädgårdsmöblerna och ska idag iväg och köpa blommor.

Barnen njuter av att gå utan jackor. Edvin som inte har haft jacka på sig på hela vintern menar nu att han kan gå i t-shirt. Mitt på dagen har han nog rätt.
/Ingeborg

Gott & blandat

Vi har ätit en hel del svenskt godis på sistone. Nils (min storebror) var här på besök över helgen och hade med sig en stor kasse med bland annat Gott & blandat. Förutom att bara sitta och prata om allt mellan himmel och jord samt bli meddragen på alla barnens aktiviteter passade Nils och jag på att på att ta en massage och en utflykt till muren.Här har vi fått på oss massageklädseln och i väntan på massörerna funderar vi över om man ska ha strumpor på eller inte.På lördagskvällen tog vi oss in till stan och åt en fantastisk japansk middag med vänner.På söndagen kom Nils kollega Daniel till Beijing. Vi hämtade honom på flygplatsen och tog oss ut till muren. Med avsikt att köra en bättre och enklare väg hamnade vi otroligt fel. Absurdt nog hade en annan bilist stannat precis vid samma tullstation för att fråga vägen. Vi fick följa efter honom tillbaka tills vi kom på rätt väg. Väl framme, var muren lika makalös som vanligt. På eftermiddagen åkte sedan Nils och Daniel vidare på jobbresa.


Den 4 mars var det dags för den stora debatten för 5/6:or på MSB. Edvin hade fördjupat sig i sitt ämne i flera veckor. Inte förrän sista veckan fick barnen reda på om de skulle vara för eller emot ämnet. Edvin tillsammans med sin partner Erica skulle debattera skoluniformers vara eller inte.


Här har Edvin sitt öppningstal. Han talar om vikten av att berätta vem man är med sin klädsel och att skoluniform förhindrar kreativitet.Häromdagen gick jag på långpromenad med Lova och hamnade här. Mitt emellan en golfbana och ett grustag låg en kyrkogård. Eller i alla fall en massa gravar. Någon meter från gravarna låg det bråte och skrot. Det verkar inte finnas någon kyrkogårdsförvaltning här.


För ett tag sedan började jag på en bollywooddanskurs. Det är en kvinna från Israel som har bott i Indien i fyra år som håller kursen. Hon började själv en kurs där och blev sedan helt fast. Jag kan förstå det för det är vansinnigt roligt med dansen. Det är en blandning av traditionell indisk dans, blandad med magdansrörelser och hip hop. Trots att vi bara är nybörjare fick vi erbjudande om att vara med på ett uppträdande tillsammans med hennes advancerade grupp. En av de internationella skolorna skulle ha en välgörenhetsgala med temat bollywood. Så de senaste veckorna har jag tränat tre till fyra dagar i veckan.  I lördags var det dags. Samtidigt åkte Ulf till Sverige på jobbresa, barnen hade kompisar på besök och aktiviteter var i full gång. Vilken helg det blev!


Här är vi i omklädningsrummet på hotellet där galan var. Där var 200 människor på festen och det blev jubel när vi kom in. Efter vår dans och ytterligare en dans av den advancerade gruppen blev det lektion för alla gäster. Sedan blev det dans till sent på natten. Jag åkte dock hem till barnen samt en kompis till Edvin som var hos oss hela helgen. Dansen blev filmad. Vem vet om det dyker upp ett litet klipp här så småningom?!


I övrigt har förstås veckan handlat mycket om Japan. Miriams fröken är från Japan men hennes familj hade alla klarat sig från jordbävningen. Edvins kompis Roger skulle varit i Tokyo på simtävling den helgen, men blev förhindrad att åka. Hans kompisar däremot var där och det var mycket oro innan alla var välbehållna tillbaka i Beijing. Vänner från Kina som flyttat vidare till Tokyo har flugit hem till Sverige ett tag. Jag läser intensivt all information om händelseutvecklingen och bara hoppas att de får kontroll på Fukushima innan katastofen blir ännu större. 

För att avsluta med ett tecken på hopp. Så här ser trädet utanför vårt fönster ut just nu:Trevlig helg!
/Ingeborg

RSS 2.0