Kalligrafi och hutonger

Igår var vi på utflykt i stan.Vi träffade på den här mannen som målade med säker hand så fina gamla kinesiska tecken. Visst har han snygg arbetsställning?
Nästa hantverksman karvade in kinesiska tecken på stenstämplar.
Efter lite god nudelsoppa vandrade vi in bland hutongerna vid Houhai. Där mötte vid en dam som för 20 RMB per person lät oss komma in en hutong. Dottern i familjen som ägde hutongen visade oss runt och berättade historien bakom deras hus. Den var 400 år gammal. Hennes farfarsfar fick köpa ut huset 1948. Norr var det bästa läget i hutongen vilket gjorde att där bodde de äldre. I söder var det kallast på vintern och varmast på sommaren. Där bodde tjänstefolk. I västra rummet huserade söner och den östra rummet fick döttrar. 2008 fick den här familjen privilegiet att vara bostad åt OS. En simmare hade bott på deras pensionat i 20 dagar och tog en silvermedalj.

Till sist blev det en tur till IKEA innan hemfärd. Det var dock en besvikelse då IKEA har slutat  ta in mat som inte är deras eget märke. Det innebär ingen mer ost, bröd, kexchoklad, svarta fiskar eller delicatobollar.

/Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0