Hos frisören

Igår klippte Alfred sig och idag var det Edvins tur. Det är inte helt lätt att klippa sig här i Kina, speciellt inte för pojkarna. Kineserna är inte vana vid tunt och flygit hår och stilen på frisyrerna är inte alltid som man vill ha dem. Men nu har vi en sådan tur att vi har en granne som tidigare var frisör i Sverige. Hon klipper majoriteten av familjen och skänker pengarna till välgörenhet. Tyvärr flyttar hon hem i sommar så idag var nog sista klippningen.

/Ingeborg

En härlig lördag

I lördags fyllde vår vän Lise år. Hon firade det med att bjuda på lunch på en mycket god kinesisk restaurang inte alls långt ifrån där vi bor. Vi var fyra familjer med barn som provade på allehanda goda rätter. Allt serverades på ett stort runt bord med snurrande platta. Tyvärr glömde jag kameran men fick i alla fall två bilder skickade till mig.

Efter ett par timmars lunchande packade vi ihop oss för en tur till Shunyi. Målet var vår skoaffär. Det blev sex par skor, ett skärp, rosa skosnören och en t-shirt. Välbehövliga inköp då barnen växer så det knakar! 

Shunyi ligger en tjugo minuters bilfärd norr om vårt område. Vi trivs att åka dit då det är en helt vanlig kinesisk stad utan turistattraktioner.
På kvällen gick sedan Ulf och jag ut till en nyöppnat tyskt ölställe och fick lite egen tid ihop.
En bra dag!

/Ingeborg
Avsked

I slutet av april flög jag hem till Göteborg för att ta ett sista avsked av mamma. Av olika omständigheter blev det en kort resa. Jag landade i Göteborg på onsdagkväll och flög hem redan på fredag eftermiddag. Det blev två känslosamma dagar. Ena dagen träffades vi syskon för att gå i genom mammas saker. Tillsammans skrattade vi mycket, tittade på kort, mindes och knöt ihop trådar. Samtidigt förberedde vi för begravningen. Tårtor skulle bakas, blommor hämtas och så vidare.
 
Dagen därpå smyckade vi själva kyrkan och mammas kista. Det var helande att själv få göra ordning allt. Ceremonin var högtidlig och värdig. Fikat efteråt var glädjefullt.Duken på kistan är en gardin som mamma har gjort i batik och sytt själv. Det var en gardin från vårt barndomshem i Halmstad.

/Ingeborg


PS Nu är sommaren här. Den kom lika kvickt och överraskande som alltid. Ena veckan hade vi i princip jackor och nästan mössa och nu är det över 30 grader. Härligt!
Vi har haft många besökare i april och väntar på några i maj. Det blir ett blogginlägg om det efter att nästa omgång gäster har åkt hem. DS


RSS 2.0