Avsked

I slutet av april flög jag hem till Göteborg för att ta ett sista avsked av mamma. Av olika omständigheter blev det en kort resa. Jag landade i Göteborg på onsdagkväll och flög hem redan på fredag eftermiddag. Det blev två känslosamma dagar. Ena dagen träffades vi syskon för att gå i genom mammas saker. Tillsammans skrattade vi mycket, tittade på kort, mindes och knöt ihop trådar. Samtidigt förberedde vi för begravningen. Tårtor skulle bakas, blommor hämtas och så vidare.
 
Dagen därpå smyckade vi själva kyrkan och mammas kista. Det var helande att själv få göra ordning allt. Ceremonin var högtidlig och värdig. Fikat efteråt var glädjefullt.Duken på kistan är en gardin som mamma har gjort i batik och sytt själv. Det var en gardin från vårt barndomshem i Halmstad.

/Ingeborg


PS Nu är sommaren här. Den kom lika kvickt och överraskande som alltid. Ena veckan hade vi i princip jackor och nästan mössa och nu är det över 30 grader. Härligt!
Vi har haft många besökare i april och väntar på några i maj. Det blir ett blogginlägg om det efter att nästa omgång gäster har åkt hem. DS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0