Majbilder

 
 
 
Sexorna på MSB anordnade en välgörenhetsinsamling för att samla in pengar till skolavgiften för ett par barn vars föräldrar inte har Beijing hukou. Här säljer Alfred peruker till skolans "Fun Race" där barnen fick in pengar för varje varv de sprang på en bana. Allt som allt samlade barnen in 100 000 RMB!!!
 
 
 
 Vår kompis Julia frågade om vi ville ställa upp på en familjefotografering. Hennes kompis ville starta en fotostudio och behövde västerländska fotoobjekt. Det var ett par roliga timmar med fotografering både utomhus och inomhus. Här poserar Edvin.
 
 
 
I maj firas ju både den internationella och svenska mors dag. När Alfred och Miriam kom hem med två vackra, egengjorda armband tänkte jag på min mamma och hittade detta kort på mamma, mig och Gullan. Kortet togs i Gottskär i juni 1998 med Edvin i magen.
 
I maj har Miriam haft flera uppträdanden med sin danstrupp. Följ länken om ni vill se deras första som var på ISBs (International school of Beijing) vårmarknad.
 
http://www.youtube.com/watch?v=vzk37TztiEo
 
 
 
 
Ett par kompisars yngsta dotter, Wilma, fyllde 2 år. Miriam och jag representerade familjen vid kalaset.
 
 
 
 MSB hade en musiksamling där både Miriam och Alfred uppträdde. Miriam var dessutom konferencier.
 
Idag skiner solen och jag kan se en klarblå himmel. Inga luftföroreningar och än så länge inga mygg. Alfred ska ut och campa med 5/6orna, Edvin har sin examensvecka med flertalet prov varje dag och Miriam håller på att öva inför dansskolans sommarshow nästa vecka. Full fart som vanligt!!
 
/Ingeborg
 
 
 

Alfred, 13 år!

I söndags fyllde Alfred tonåring. Det var en efterlängtad födelsedag. Här kommer några bilder av firandet.
 
 
Alfred väcktes sedvanligt med sång och presenter på morgonen.
 
 
 
Vid tiotiden kom de närmaste vännerna. Planen från början var att köra till skjutbanan som scouterna årligen brukar besöka. Men en vecka före kalaset var vi där med scouterna och upptäckte att stället hade blivit så populärt att väntetiden blev flera timmar trots bokad tid. Det kändes inte som ett bra upplägg för ett kalas efter att ha kört bil i en och en halv timme först. Nya planer tog fart. Av en slump hörde vi talas om en lyxig resort belägen enbart en kort bilväg fråm vårt hus med ett rekreationscenter som innehöll bland annat pilskytte, arkadspel och en bowlinghall.
Vi började med arkadspel.
 
 
 
Efter att ha spelat ett tag var det dags för pilskytte. Tyvärr har jag inga bilder på det.
 
 
 
Gänget äter lunch, tårta och godis.
 
 
 
Avslutningsvis spelade de en omgång bowling.
 
/Ingeborg
 
 
 

Rysk äggroulett

Så här roar vi oss en vanlig torsdag i maj. En äggkartong med sex ägg står mitt på golvet. Hälften av äggen är kokta.Resten är råa. Ulf började och valde ett ägg på måfå som han krossade mot pannan. Det visades sig vara rått.
 
 
Här skrattar Miriam efter att ägget till hennes lättnad var kokt.
 
 
Alfreds och mitt ägg var också kokta.
 
 
Inga goda utsikter för Edvin som var siste man. ;-) Tyvärr hann kameran inte med att fånga själva krossandet av ägget, men det var vad som skedde. Det sista råa ägget tog Alfred frivilligt och krossade mot sin panna. Så går det till en torsdag kväll i maj.
 
/Ingeborg
 
 

God mat och trevligt sällskap

Den tredje maj var vi hembjudna till Lins mamma på middag. Förutom Gullan och Michael kunde dock bara Alfred och Ulf närvara. Övriga var upptagna med aktiviteter.
 
 
Alfred tog kortet. Lin och hennes mamma bor i Shunyi som ligger ungefär 20 minuter från oss.
Under bordet ser ni Lins lilla hund.
 
 
Ytterligare ett kort. Lins mamma hade förberett mängder med god mat som ni kan se på bilden.
 
 
Dagen därpå hade vi bjudit hem Lin och en del av hennes släkt. Det visade sig vara en trevlig familj som vi hoppas få ha mer kontakt med framöver.
 
/Ingeborg

Första doppet, gäster och vardagsaktiviteter...

Den 1:a maj öppnar utepoolen i vårt område. Vattnet är inte särskilt varmt men det hindrar inte ungdomarna och svenskarna i området att skynda dit och njuta av sol och värme.
 
 
Miriam var den modiga i vår familj.
 
 
Ulf och Miriam
 
 
För ett tag sedan var det dags för MSBs årliga "fair". I år hade eleverna fått forska om valfritt område för att sedan under en timmes tid redovisa det för de vuxna som stannade till vid ens bord. Alfred hade gjort en power point presentation om slaget vid Iwo Jima.
 
 
 
Här presenterar Miriam sitt arbete om "Recycling Art". Det handlar om konstnärer som tar "skräp" och återanvänder det i sin konst. Hunden har hon gjort utav tomma kartonger, hushållsrullar och dylikt som inte längre var till någon användning.
 
 
 
Gullan och Michael är på besök. Här är vi på en restaurang i vårt närområde. För tillfället är de ute på resa utanför Beijing tillsammans med Michaels flickvän Lin. De kommer tillbaka till helgen och då har vi bjudit in Lin och hennes familj på middag. Det blir en spännande tillställning med tre språk på gång samtidigt. Lins släktingar talar enbart kinesiska.
 
 
 
Alfred och hans kompis Steven delar med sig av sin scoutkunskap till en partull flickscouter som ska ut på sin första camping.
 
 
 
Edvin lär samma partull hur man använder en kompass. Det var väldigt uppskattat av flickscouterna att få tips och ideer av pojkarna.
 
 
 
Mor och dotter redo att ge sig ut på middag.
 
I övrigt försöker jag skriva klar min rapport som ska in på fredag, barnen har majlov och spenderar den med att trycka in så många sociala aktiviteter som möjligt samtidigt som jag tjatar om läxor. Ulf hade tyvärr bara ledigt igår men då passade vi på njuta av solen och hann dessutom med ett Heyrobicspass (Friskis och Svettis).
 
/Ingeborg

RSS 2.0