Ännu en helg

I fredags var jag (Ulf) ute med två kompisar på after work. Det innebar besök på en irländsk pub och en dansk restaurang medan övriga familjen hade fredagsmys hemma. På lördagen var det fullt upp hela dagen. Edvin hade heldag med scouterna där varje scout fick välja en eller två aktiviteter att lära sig mer om. Edvin hade valt livräddning. Ingeborg var medhjälpare i gruppen som lärde sig första hjälpen. Som ni ser på bilden har hon "brutit benet och fått ett otäckt sår". Under tiden - på lördagsmorgonen - hade jag en timme kinesiska med Qianwen som lärare.Olyckligt fall med brutet ben som resultat.
Edvin övar hjärt- och lungräddning.
Alfred har sin högt värderade inomhusfotbollsträning tidigt på lördagseftermiddagen. Tyvärr var hip-hopen senare på eftermiddagen inställd.
Miriam hade dans på morgonen och rytmisk gymnastik på eftermiddagen. Här ser ni en bild från det senare.Lördag kväll var det födelsedagsfest för Mats, som här frankeras av två sköna damer. 

På söndagseftermiddagen var vi inbjudna till Johan o Ulrika på semmelfika. På vägen hem fick vi för oss att börja lägga upp planerna för sommarens semesterresa. Det kan bli ett spännande äventyr.

En väldigt bra helg./Ulf


Liten bebis

I veckan fick vi träffa Camille, endast 12 dagar gammal. Lilla Camille låg i min famn och jag blev andäktigt nervös. Tänk så små de är i början. Hon är våra vänner Nicolas och Julies tredje dotter. Välkommen till världen!
Här är det Ulf som har förmånen att hålla den lilla.

/Ingeborg

Kinesiskt nyår

För ett par veckor sedan var det kinseiskt nyår. Vi gick från tigerns år till kaninens. Vi åkte inte iväg någonstans utan vilade hemma och passade på att plugga en del kinesiska. Firandet började dagen före den kinesiska nyårsaftonen då vi bjöd in några familjer på nyårsmiddag.
På själva nyårsafton var vi hemma hos familjen Harborn som bor ett par hus längre bort. Vid tolvslaget gick vi ut och smällde raketer. Här ser ni Mats i färd med att tända på en låda med fyrverkeripjäser.Här är övriga medlemmar av familjerna och iakttar skådespelet. Dagen efter åkte vi tillsammans med familjen Jeding upp i bergen utanför Peking för en promenad i naturen. Vi åt lunch efter stigen, som man kan se på bilden ovan. Vi hade hela tiden sällskap av en parkvakt. Antagligen var de oroliga att vi skulle skada oss och ville därför försäkra sig om att det fanns hjälp att tillgå inom nära räckhåll om olyckan skulle vara framme.


Lite kallt, men väldigt skön promenad. Vi mötte två personer på väg in, i övrigt var det tomt. Förutom vår käre vakt så klart.Barnen sprang på isarna - trots att vi sa till dem att de inte fick. Nåja, det är väl oundvikligt. Sen träffade vi familjen St. Pierre-Poiret på en pizzalunch med efterföljande bowling.Som allt annat i Kina var bowlinghallen jättestor. Som mycket annat i Kina funkade tekniken sådär.Stilstudie av en mästare...Båda familjerna förutom undertecknad samlad. Bara några dagar efteråt födde Julie familjens tredje dotter, som fick namnet Camille.Sen var det dumplingparty i vårt klubbhus.Vad vore ett dumplingparty utan drakdans.Dagen därefter gick alla utom jag på långpromenad i ett nytt område. Lova fick springa fritt och älskade det.
Vi blev hembjudna till familjen Blomborg på hemmagjorda semlor.En av de sista dagarna på ledigheten stack stora delar av familjen och åkte skidor i bergen utanför staden. Nästan tomt i backarna.


Det var en härlig lovvecka. Nu dröjer det ett tag till nästa ledighet.

/Ulf

RSS 2.0