Ulfs födelsedag på Mao Live med Jens Lekman

Häromdagen fyllde Ulf år och det sammanföll med att Jens Lekman var i Beijing och uppträdde. Så Ulf firades med en helkväll på stan. Shao, vår ayi, fick vara barnvakt för första gången (vilket gick bra). Vi började kvällen med massage som blev extra lång på grund av språklig förbistring. Helt möra vandrade vi ut på Bejings gator där vi mötte upp Chenchao och hans tjejkompis. Han tog oss till en Chongqing-restaurang som han tyckte serverade god mat. Där åt vi hel fisk i stark sås och flera andra rätter med mycket krydda i. Allt nedsköljdes med nödvändigt öl. Känns lyxigt att kunna bjuda alla utan att det för den sakens skull blir särskilt mycket pengar.

Jens Lekman uppträdde på en nattklubb som heter Mao Live, som ligger i ett av stadens nöjesdistrikt i närheten av Houhai. Det var en oansenlig svart byggnad  som det tog lite tid för oss att hitta. Innanför dörrarna var det fullt med folk, graffitti på väggarna och röken låg tung. Stället påminde om de skitiga, inrökta och öldränkta svartklubbar vi besökte en gång i tiden i Göteborg. Härligt med lite ungdomsnostalgi.

Det hördes en del svenska på klubben, bl.a. var en del från ambassaden där. En del kineser också givetvis på plats, men sammantaget fler västerlänningar än vi sett på nån annan plats i Kina hittills. Några hundra gäster var det väl sammanlagt.

Det var kul att se och höra Jens Lekman för första gången. Han har följt oss ganska intensivt sen vi hittade hans "kortedala-skiva" på utförsäljning i en undanskymd butik i Kungshamn under mellandagarna 2007. Kändes lite surrealistiskt att få "kontakt" i Beijing.

Ni kan se och lyssna på en liten del av konserten på länken nedan:  

http://www.youtube.com/watch?v=Ck4qf2IWdPo

Vi lyckades strax innan midnatt faktiskt få den första taxin att skjutsa oss hem till Shunyi, vilket ibland kan vara lite svårt på kvällen eftersom chaufförerna (med fog) är rädda för att inte få någon körning tillbaka till staden igen.


/Ulf & Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Malin Rosén

Kul! Jens Lekman är en favorit!

2008-12-04 @ 20:30:48
Postat av: Ingeborg

Visst är han! Och han är väldigt bra live.

2008-12-04 @ 23:42:34
Postat av: Kristin

Underbart! Vilken härlig kväll ni verkar ha haft! Även jag upptäckte Jens genom Ulf. Och jag gillar Kortedala skivan.

2008-12-08 @ 09:35:43
URL: http://kristinblom.wordpress.com
Postat av: Marina Grönlind

Grattis Ulf i efterskott,hoppas att ni har det bra,och att det är bra med lilla Lova.

mvh Marina

2008-12-09 @ 18:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0