Hos frisören

Ni som har följt med i vår blogg från början, vet att vi ganska tidigt på vårt äventyr gick till frisören. Tyvärr hade vi då inte kameran med. Igår bestämde vi oss för att göra gemensam sak och klippa till vårfrisyren. Kameran var med.



Här blir Edvin och Miriam tvättade. Det är ganska skönt att ligga ner medan de masserar hårbottnen.




Frisörerena är alla unga killar med 80-talsfrisyrer. Majoriten av de som tvättar och masserar kunderna är flickor. Trots att salongen ligger i distriktet där det rör sig många utlänningar (nära Ulfs jobb) kan de ingen engelska. Här klipps Alfred.




Vi blev alla klippta samtidigt. Killarna ville ha lite längre hår. Jag sa till frisörerna att bara klippa lite. Men som sagt det är inte helt lätt med kommunikationen. Dessutom får alltid killfrisyrerna en viss kinesisk touch med lite längre polisonger. Men det är det som gör det till ett äventyr att gå till frisören.



Här är resultatet.




Här är pojkarna.

Klippningen kostade 30 RMB styck, vilket vi tyckte var billigt. När vi kom hem frågade ayi vad det hade kostat. Hon tyckte, som vanligt att vi för det mesta gör dåliga affärer. Hennes frisör tar 6 RMB!
 Idag är det dags för picknick utmed floden som går bredvid River Garden. Vi ska göra matsäck med mackor från IKEA, svensk ost och flädersaft.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0