Kinesiskt nyår

För ett par veckor sedan var det kinseiskt nyår. Vi gick från tigerns år till kaninens. Vi åkte inte iväg någonstans utan vilade hemma och passade på att plugga en del kinesiska. Firandet började dagen före den kinesiska nyårsaftonen då vi bjöd in några familjer på nyårsmiddag.
På själva nyårsafton var vi hemma hos familjen Harborn som bor ett par hus längre bort. Vid tolvslaget gick vi ut och smällde raketer. Här ser ni Mats i färd med att tända på en låda med fyrverkeripjäser.Här är övriga medlemmar av familjerna och iakttar skådespelet. Dagen efter åkte vi tillsammans med familjen Jeding upp i bergen utanför Peking för en promenad i naturen. Vi åt lunch efter stigen, som man kan se på bilden ovan. Vi hade hela tiden sällskap av en parkvakt. Antagligen var de oroliga att vi skulle skada oss och ville därför försäkra sig om att det fanns hjälp att tillgå inom nära räckhåll om olyckan skulle vara framme.


Lite kallt, men väldigt skön promenad. Vi mötte två personer på väg in, i övrigt var det tomt. Förutom vår käre vakt så klart.Barnen sprang på isarna - trots att vi sa till dem att de inte fick. Nåja, det är väl oundvikligt. Sen träffade vi familjen St. Pierre-Poiret på en pizzalunch med efterföljande bowling.Som allt annat i Kina var bowlinghallen jättestor. Som mycket annat i Kina funkade tekniken sådär.Stilstudie av en mästare...Båda familjerna förutom undertecknad samlad. Bara några dagar efteråt födde Julie familjens tredje dotter, som fick namnet Camille.Sen var det dumplingparty i vårt klubbhus.Vad vore ett dumplingparty utan drakdans.Dagen därefter gick alla utom jag på långpromenad i ett nytt område. Lova fick springa fritt och älskade det.
Vi blev hembjudna till familjen Blomborg på hemmagjorda semlor.En av de sista dagarna på ledigheten stack stora delar av familjen och åkte skidor i bergen utanför staden. Nästan tomt i backarna.


Det var en härlig lovvecka. Nu dröjer det ett tag till nästa ledighet.

/Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0