Shanghai

I mitten av juni åkte hela familjen en helg till Shanghai. Även om Ulf varit där tidigare hade resten av familjen dittills inte besökt Kinas största stad.  Peking är ju landets politiska centrum, men Shanghai är dess främsta ekonomiska drivkraft. Det är också en futuristisk stad med många exceptionella hus och områden.Vi började med promenad och åktur (sightseeing-tåg) på den stora gågatan, Nanjing lu. Den var väl en kul erfarenhet, men gatan är egentligen inget särskilt, bara en massa shopping.Sen gick vi ner till the Bund efter floden. Gamla västerländska kolonialbyggnader blandade med det moderna Shanghais skyskrapor. Vi fick för oss att vi skulle åka nåt slags tåg under floden. Tyvärr en dyr besvikelse.Dagen efter åkte vi till Shanghais teknik- och vetenskapsmuseum. Bland annat såg vi en 4d-föreställning (därav de "coola" glasögonen) om spöken på en fyr.
Museet var ett av de bästa i genren teknik- och vetenskapsmuseum, åtminstone som vi besökt. Mycket att göra och upptäcka, vilket passade bra för utanför spöregnade det.Det är inte alls lika vanligt att folk kommer fram för att ta bilder på oss längre. En av de få gångerna det hände denna gång var när ett gäng tonårskillar på museet ville ha en bild tillsammans med Miriam.

På kvällen åkte vi till Xintian di, det nygamla området i centrala stan som numera mest verkar ha funktionen av nöjeskvarter. Det var också där som Kommunistpartiet grundades vid en kongress 1921. Tyvärr regnade det väl mycket för att det skulle bli riktigt lyckat.Dagen efter var det Interntational Fathers Day så jag (Ulf) fick en tröja av Miriam med ett hjärta på.

Vi började dagen med en tur till Madame Tussauds, som har en filial i Shanghai. Här är några bilder från besöket där. Det var väldigt dyrt, men barnen älskade det.


Vi tog oss därefter igen ner till the Bund och gick omkring där i nån timme. (Notera min tröja från Miriam).Ingeborg på The Bund.Sen vek vi av in till gamla kinesiska kvarter där barnen bland annat såg en råtta ila fram.

Shanghai är en häftig stad, mer internationell än Peking och betydligt mer modernistisk - både i positiv och negativ mening. I vilket fall hade vi en rolig helg, trots dåligt väder. /Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0