Vart tog maj vägen?

Tänk att det är likadant varje maj. Plöstligt ska allt hända på en gång, alla aktiviteter har avslutningar, mängder med vårbarn har födelsedagskalas och däremellan vill man njuta av det sköna vädret. Jag upptäckte att senaste inlägget skrevs 2 maj och på onsdag är det redan juni. Bristen på inlägg beror delvis på tidsbrist men till stor del också på att vi har haft internetstrul. Flera dagar i rad har nätet legat nere och när det väl har fungerat så har det varit extremt långsamt. För tillfället verkar det fungera.

Det var roligt att ha Gullan och Michael här i två veckor. Ulf och Michael gjorde en spännande resa till Nord Korea som ni snart kan läsa lite mer om i ett eget inlägg. Gullan och Michael tog tåget till Tianjin i ett par dagar. Däremellan spenderade de tid med oss i vår vardag. Välkomna tillbaka!

Här kommer en liten uppdatering i bilder:
Den 12 maj fyllde vår vän Johan 40 år. Det firade han tillsammans med nära och kära på en restaurang i stan uppe på ett tak. Här ser ni födelsedagsbarnet med Andreas och Ulf.Mitt på taket var en damm med fiskar i. Konstigt nog trillade ingen i vattnet under kvällen.
Tdigt i morgon hade vi föräldrar lagat och förberett frukost för all personal på skolan att njuta av innan skoldagens start. Miriams kompis Emma från Frankrike sov över en dag. Hon flyttar hem nu i sommar så det var kul för tjejerna att ha en "sleep over".
Den 21 maj var det dags för Miriams danskolas show. Tyvärr blev bilderna suddiga men det var kul att se henne uppträda.
Primadonnan med blommor.
Den 26 maj hade skolan sin årliga "science fair". 106 barn var med i år och presenterade sitt projekt för alla föräldrar som gick runt och lyssnade. Miriam hade undersökt om bönor växte bäst i kallt eller varmt klimat.
Detta är också Alfreds födelsedag. (Bilder från det kommer i ett eget inlägg) Här står han uppklädd och berättar på vilket sätt en "pulley" förenklar vardagen. Vad heter egentligen pulley på svenska?  Lexikon på nätet säger talja eller block. 
Edvin undersökte huruvida frukt innehöll elektricitet.Vi träffade våra vänner Susan och Benny med deras en vecka gamla Wilma.En kväll var vi hos vännerna Ulrika och Johan. Här myser Miriam med Tindra; deras yngsta barn.
I helgen som var hade Alfred fotbollsturnering.


Det var lite grann om vad som hänt i maj. Vi har dessutom sålt vår gamla Volvo och köpt en Nissan som inte är lika gammal.  Att köpa och sälja bil i Beijing är ett kapitel för sig och tar otroligt mycket tid i anspråk. Men nu är det gjort i alla fall.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0