Oktoberlov och besök

Nu är det fredag och sista veckodagen på barnens skollov. Ulf åkte till Sverige igår på en tvåveckors lång jobbresa. Tack och lov var han ledig de första dagarna på lovet så vi kunde umgås rejält innan flygresan. Förra torsdag fick vi dessutom fint besök; Gun, min pappas fru, med vännina L. Tillsammans med dem har vi nu varit på antikmarknad, shoppingtur, vandrat i hutonger och ätit massvis med god mat. Idag ska vi till muren.
Här äter vi mängder med kinesisk mat och Peking anka.
För ett par dagar sedan var vi bjudna på trädgårdsfest hos ett par nya vänner Ragnar och Dagny från isländska ambassaden. De bodde i ett område ganska nära vår närmsta stad Shunyi. Med på festen var förutom våra gäster även våra vänner Chin och Loh med barn. Här ser ni Miriam, Anita och Loh äta god mat.
Senare på kvällen skrev vi önskningar på lampor av rispapper. Här skickar vi upp önskningar mot himmelen.
Här är vi på antikmarknaden Panjiayuan. Här kan man hitta allt från kinesiska små souvernirer till stora skulpturer. Priserna kan vara alltifrån ett par tior till flera tusen och föregås alltid med hård prutning.

Gun poserar framför en installation av plaststolar på 798. Det är en nedlagd vapenfabrik som numera är omgjord till konstområde.
Detta är vår pannkaksgubbe. Han cyklar under dagen från ett ställe till ett annat för att servera en en tunn pannka fylld med goda saker. Den kostar 4 RMB. Denna dag när jag beställde sex stycken fick han till och med göra ny smet under tiden jag väntade samt bad att få ta några kunder emellan som bara köpte en.
Ulf och jag tycker mycket om att vandra bland de få byar som finns kvar i vårt närområde. Där pågår ofta livlig aktivitet och finns mycket att uppleva. När vi tog våra besökare hit var det dock lugnt på folk. Trots färre människor är det alltid intressant att få se det vanliga vardagslivet och boendet i Beijing. Jag passade på att fotografera ett vanligt förekommande fenomen i Kina; kunskapen att kunna sova överallt. Jag är så imponerad över hur människor kan somna på de mest underliga ställen och se ut att ha det skönt.
Igår skulle Gun och L gå på till tehus och bland annat se Peking opera. Eftersom Edvin och Alfred skulle vaccinera sig på vårt sjukhus i stan körde vi dem en bit på vägen. Det var dock avspärrat efter ett tag och det gick inte att komma fram. För 20 RMB fick de åka med den här mannen.

Nu ska jag ta en promenad med Lova innan det är dags att väcka alla och förbereda avfärd mot Mutianyu. Miriam kommer dock att leka med sin kompis Kira och Alfred valde att vara med sin kompis Toma under dagen.

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0