Gongxi facai

"Gongxi facai, hongbao nalai" betyder Gratulationer och lyckönskning, kom nu med det röda kuvertet. Kinesiska barn säger detta på det kinesiska nyåret i väntan på de röda kuverten med pengar som delas ut från släktingar under högtiden. Vi är numera i Drakens år, vilket är Alfreds år. Vi fick höra i går att de personer som är årets djur ska bära något rött på sig hela året för att bringa lycka och hindra olycka in i sitt liv. Så vi skaffade illa kvickt en röd armlänk som nu kommer att följa Alfred under året.

Det har nu gått ett par veckor in på Drakens år och vi får skärpa oss lite med uppdateringarna på bloggen. Det kanske borde vara vårt nyårslöfte, så här i början av nyåret.

Här kommer lite bilder från kinesiska nyåret och lovet.
Dagen innan lovet hade Edvins skola stort nyårsfirande. En hel del lärare var klädda så här.
Åttorna dramatiserade en kinesisk sedelärande historia på kinesiska. Edvin föreställer en ko.


 

Efter showen hade vi utvecklingsamtal med Edvins mattelärare.  Det är inte var dag som vi möter barnens lärare kejserligt uppklätt!
En av lovdagarna tog Miriam, Alfred och jag bilen ut till Miyuns reservat, till en park som hette Black Dragons pool. Det var en kall skön dag. Vi vandrade  utefter en frusen flod och upp genom en ravin. Det var otroligt vackert.
Här är vi framme vid det frusna vattenfallet. Där klättrade vi sedan upp genom en grotta upp på berget där vi åt vår medhavda matsäck. Det ska bli spännande att åka hit igen när det är grönt och med ett forsande vattenfall.

Det tillhör det kinesiska nyåret att vara social och äta god och mycket mat tillsammans. Våra vänner Luni och Ke med dotter bjöd oss på en fantastisk lunch inne i stan. En perfekt avslutning på det kinesiska nyårsfirandet!

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0