Mer kultur - National Center of the Performing Arts

Inte bara en poesikväll har vi fått uppleva på sistone, utan även en kväll på National Center of the Performing Arts, i folkmun kallad ägget.
 
Sista dagen i oktober tog Miriam, hennes kompis Kira och vi mammor en tjejkväll på stan. Vi klädde upp oss, tog bilen in till stan där vi parkerade på Ulfs jobb. Därifrån promenerade vi genom stan till en restaurang där vi åt nudlar.
 
 
Två glada och förväntansfulla tjejer.
 
 
 
Byggnaden är helt fantastisk och lyser upp natthimmelen i olika färger. Vi hade biljetter till en dansfestival men visste inte mer än så om föreställningen.
 
 
Operahuset är som sagt imponerande, en oval stor byggnad gjord av glas omgiven av en konstgjord sjö. Inne i huset går man sedan med sjön som tak. Den är designad av fransmannen Paul Andreu och invigdes 2007. Det tog oss en bra stund att hitta till vår scen. Tyvärr fick man inte ta med sig kameran in.
 
Föreställningen var modern dans, väldigt vacker och mäktig men totalt oförståelig. Jag trodde att det handlade om en fabrik och människans födelse, Kaisa trodde något annat. Till denna dans spelades det väldigt stressande musik. Hade föreställningen haft två akter hade vi gått i pausen.
 
Trots denna inte så lyckade val av föreställningen gav det mersmak. Bara byggnaden var värd att besöka och njuta av. Nu håller vi redan på att fundera på vad nästa kulturyttring kan bli.
 
/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0