Aventyret borjar

Pa midsommarafton kom taxin och hamtade oss till flygplatsen. Antligen var vi pa vag. Barnen och jag hade bara sett huset vi ska bo i pa kort. Ulf var i Beijing i maj och valde ut en bostad till oss. Han sag pa manga hus, den ena haftigare an det andra. Till slut valde han det mest praktiska for oss.


Vantan pa taxi. Huset ar nedpackat, vaskorna ar manga, spanningen ar pa topp.

Vantan pa taxin



Det ar ett gront hus i ett omrade nara flygplatsen. Omradet heter Legend Garden och har bor manga svenskar. Svenska skolan ligger for tillfallet i omradet och det ar latt for barnen att rora sig fritt. I vart hus ar garaget ombyggt till tva rum. det ar praktiskt om vi far langvaga besok.

Forsta dagen var helt kaotisk. Vi blev hamtade pa flygplatsen (efter en natt pa flyg) och korda till vart hus. Dar var vi tvungna att skriva pa papper och godkanna alla mobler. Efter en timme i huset bar det direkt av till IKEA for att handla bestick, lakan, kuddar och allt annat som kan behovas i ett hem. Tack och lov var Jessica, Ulfs kinesiska kollega med och kunde vara tolk. De forsta dagarna hade Ulf semester, vilket var skont. Samtidigt som vi alla led av jetlag , ville vi upptacka narmiljon och landa i detta spannande land.

En av dagarna akte vi in till Himmelska friden torg och vandrade runt. Flertalet kineser (vilka vi tror var turister som vi) stannade oss och ville ta kort av framfor allt Miriam men aven Alfred och Edvin fick sin dos av uppmarksamhet. da kom det varldens stortskur over oss. Da vi hade hort att de gar over fort fortsatte vi att ga. Vi vandrade in i hutongomradena men regnet blev bara varre och varre. Dar blev vi plotsligt inbjudna av en familj som tyckte synd om oss. Vi fick sitta i deras hall. De pratade och skrattade om och at oss. Det var en underlig men trevlig upplevelse. Kvinnorna dar ville sitta bredvid Miriam och ta pa hennes blonda har. Beautiful, sa de. Med tecken, nagra ord pa engelska forsokte vi kommunicera men skrattades mest tillsammans over att vi inte forstod varandra. Efter ett tag var regnet nagot mindre och vi fortsatte var vandring glada over den upplevelsen vi fick vara med om.

Vilka skurar!

Regnet oser ner och vi ar dyblota!

Det var svart att fa en taxin hem. Chaufforerna tyckte antingen att vi var for blota eller att vi bodde for langt bort. Men hem kom vi till slut.

Det var allt for denna gang. Pa aterseender

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0