Ny skola; MSB

I fredags började barnen på Montessori international school of Beijing (MSB).Skolan är lagom stor, har inbjudande klassrum och ett bra förhållningssätt. Det var nervöst och kanske lite spännande. Dagen innan hade vi alla varit på öppet hus, sagt hej till fröknarna och tittat på klassrummen. Här kommer lite bilder från de två första dagarna.

På grund av svininfluensan blir alla temperaturkollade vid ingången till skolgården. Vi behöver också ta handsprit. Vi har dock än så länge inte sett någon som har blivit stoppad.
.


Alfred är på väg in i klassrummet. I hans rum finns det två undulater, två hamstrar, två sköldpaddor och några fiskar. Dessa ansvarar barnen för att ta hand om. Igår valde dock Alfred att vara blomansvarig. Klassrummet är uppbyggt kring olika funktioner  med en datorhörna, matematiksektion, forskarhörnet samt språkdelen. De är runt 20 barn och fyra vuxna.



Här ser ni Edvin i hans klassrum med en av hans lärare. Edvin går igenom sitt arbete och funderar över vad han ska börja med. Barnen börjar arbeta direkt med något när de kommer in i klassrummet. Samling kommer först senare när alla är på plats. Under dagen lägger Edvin upp sitt arbete själv och ansvarar för att allt ska bli gjort. Hans klass är också runt 20 med tre lärare.



Miriam är på väg in till sitt klassrum. Hennes fröken heter Veronique och kommer från Belgien. Men i klassen finns det också två fröknar till. Första dagen hittade Miriam två kompisar som hon lekte med. Hon tyckte att det var ganska lätt att förstå fröken.



Edvin tänker börja dagen med matematik.




Alfred är ute med sin klass och gör någon slags lek.




Miriam tänker börja sin dag med att läsa.




Här står gänget efter första dagen. Trött med glada. Edvin har sin idrottsklädsel på sig. Alla barn ska ha på sig den uniformen när det är idrott och vid utflykter. Annorlunda mot svenska skolor är att barnen inte duschar efter idrotten och att de har bara en lång rast på hela dagen. Däremot lägger de upp sitt arbete själva så att det blir både omväxling och egna pauser under dagen. Som ni märker är en del olikheter men det känns bra. Språket är inga problem. Barnen tar sig an engelskan på ett imponerande sätt.

/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: malin (fd ormsta kollega)

kul med ny skola! ser verkligen ut som vilken Montessoriskola som helst i sverige.

är de så galet rädda för svininfluensan (eller nya influensan om man ska va politiskt korrekt)som man tror?

2009-08-26 @ 21:54:35
Postat av: ingeborg

Det vi har sett av skolan hittills känns mycket positivt. Det har varit bra första dagar. Idag ska till och med en familj med barn från Alfreds och Miriams klass komma hem på en "playdate".



Alla här är mycket noga med "den nya influensan" (det är väl bäst att vi är korrekta) På svenska skolan får eleven t.ex eller syskonet inte komma på 7 dagar om barnet får feber en dag. Tänk dig en familj som vår med tre barn! Tur att det oftast finns någon i familjen som inte jobbar....



Ingeborg



Nästa helg ska vårt område har en stor fest. Innan vi kommer in kommer vår temperatur bli kollad. Över 37,5 får vi gå hem igen.

2009-08-27 @ 00:57:58
Postat av: Kristin

Å vad roligt att skolan verkar bra! Ungarna är kämpar som bara tar sig an engelskan utan problem. Det kommer de ha igen hela livet sen! Kram på er

2009-08-31 @ 09:16:08
URL: http://kristinblom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0