Skolbesök

Vi har lite funderingar på att flytta barnen till en internationell skola. I december gjorde barnen och jag studiebesök på två skolor, Westen academy school (WAB) och International Montessori school (MSB). Många svenskar i Beijing har sina barn på WAB. Vi däremot föll för MSB. Det är en skola som påminner om barnens Vittra skola i Vallentuna.

Det är dock inte bara att byta. Det ska ansökas, intervjuas och sist men inte minst ska Ulfs jobb gå med på att betala skolavgiften. Den är något högre än Svenska skolan då den sistnämde har statsbidrag. Det viktigaste av allt är dessutom att barnen är motiverade och vill byta.

Edvin känner sig lite nervös över engelskan och därför var han och jag på studiebesök idag.




Här är ingången till MSB. Det är en lagom stor skola med cirka 200 elever från 6 år till 12. På skolan finns det en simhall, musikrum och atelje.





Edvin utanför skolan med fjärilar i magen.

När vi kom in i skolan blev vi visade upp till klassrummet där Edvins åldersgrupp jobbade. Det är ett tjugotal barn i klassen och grupperna är åldersblandade. Rummet är stort och möblerat med olika arbetshörnor. Där finns 5 datorer, ett marsvin och mängder med böcker. Hälften av barnen är på kinesiska och resten arbetar självständigt i rummet. Edvin blir direkt ivägskickad med läraren Ben och eleven Niko. Ben arbetar med barn som är nya på skolan och inte har engelska som modersmål.

Under tiden de är borta berättar fröken om skolan, klassen och arbetssättet.

När Edvin kommer tillbaka tackar vi för oss och ska ta oss hemåt.  Det var lättare sagt än gjort. utanför står det mängder med taxibilar men ingen vill köra oss. Antingen tyckte de det var för nära eller visste inte var River Garden låg. Vi fick promenera ut till stora vägen och fick slutligen en taxi att köra oss. Det ska bli skönt med en egen bil.




Så här nöjd och glad var Edvin efteråt. Han tyckte att det hade varit spännande i rummet och att engelskan hade varit lätt.
Om ni tittar noga på bilden ser ni att han har en blåtira på sin högra kind. Igår på gymnastiken sprang en pojke på honom.

Nu ska vi beställa lite mat. Sedan ska Edvin göra läxor och jag gå till en kompis där vi ska lektion i kinesiska tecken innan hämtning av Alfred och Miriam. I kväll ska vi nog dessutom hinna med ett IKEAbesök. Det behövs gardiner till vårt extrarum inför gäst  från Sverige på fredag

/Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0