Tianchi Xiagu

I går, söndag, packade vi in oss allihopa i bilen för en utflykt. Meterologerna utlovade 17 grader, så vi kände att det var läge för en tur upp i bergen. Utflyktsmålet bestämdes till Tianchi Xiagu, eller Sky Pool Valley, som vår utflyktsbok översatte det till.
Lite nervösa var vi inför själva bilkörandet, dels pga trafiksituationen i Kina och dels av att vi inte har en bra bilkarta utan fick förlita oss på vägbeskrivningen i vår reseguide. Men det visade sig att i princip behövde vi bara svänga vänster vid första korsningen, och sen köra rakt fram i en timme till vi var framme. Lova kräktes dock en gång på vägen.
Det svåraste visade sig vara att när vi väl betalat inträde, kunde vi inte hitta ingången till själva promenadområdet. Efter att ha tvingats gå tillbaka och fråga parkvakterna visade de oss genom en lång underjordisk gång. Sannolikt var det ett skyddsrum som byggts upp under de mest paranoida åren av Maos styre. Längs med gången låg massor av små sovrum och väggarna var målade med flaggor och slagord.
Promenaden var fantastisk. Det gick rakt upp sen rakt ner - hela tiden. Utsikten över de kinesiska toppiga bergen gav det en dramatisk inramning. Is låg förvånande nog kvar på en hel del ställen. Även det vattenfall som fanna i mitten av promenaden var fruset.
Här är några okommenterade bilder från utflykten.





















//Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0