Halloween

Det bor många amerikaner i vårt område vilket gör att Halloween är en stor högtid. Det har pyntats i veckor med skelett, blinkade gravstenar, blodiga kroppsdelar i trädgården samt mängder med pumpor. För att underlätta för alla barn som vill samla godis, fick alla hushåll en fladdermusskylt. Ville man ta emot barn satte man upp den skylten tydligt i förnstret. På så vis kunde man välja att delta i festligheterna eller inte.
Klubbhuset arrangerar en hel del också. Vi fick till exempel alla varsin pumpa att skära ut och visa upp. Det som alla barn dock har pratat om den senaste tiden var spökhuset. På övervåningen har samlingssalen varit låst men kistor, svart tyg och annat spökligt har burits in.




Barnen är utklädda inför "trick or treat".  Edvin som vampyr, Alfred som jediriddare som blivit förvandlad till spöke och Miriam som en snäll häxa. De står framför vår nya bil som förresten heter Lova.




Först var det samling utanför klubbhuset. Där var mängder med barn och vuxna som var klädda i alla olika slags dräkter, från superhjältar till monster. Från stora högtalare spelades det Ghostbuster och andra lämpliga sånger. Bredvid Miriam står hennes klasskompis Nadia som Supergirl.





Alla utklädda personer, barn som vuxna fick ta emot lite godis. Detta är verkligen i högtid i sockrets tecken.



 
Sedan var det en parad runt fontänen.




Här är ingången till klubbhuset.




Skärpan är inte bra men man ser ett axplock av allas pumpor.





Efter paraden skickades alla barn ut för att "trick or treat" (bus eller godis). Vi var fyra familjer som firade tillsammans. Medan barnen sprang runt i området kunde vi i lugn och ro prata. Vi åt god italiensk mat och barnen fick efter sitt insamlande pizzor och till efterätt förstås godis.




Men sedan var det dags för spökhuset. Här är vi förväntansfulla innan upplevelsen av spökhuset. Vi fick vandra upp för en baktrappa till övervåningen. Det låg gamla löv överallt som prasslade lite kusligt.




Den här "mannen" mötte oss. Det är helt mörkt i korridorerna vi går, förutom några läskigt blinkande ljus som förstärker kusligheten. Vi ser ingenting utan plötsligt hoppar det bara fram figurer ur hörnen. På bilderna med kameran gör blixten att vi ser rummen tydligare än vad man gör i verkligheten där vi fumlade fram och blev överrumplade hela tiden av olika ljud och figurer.




Det står kistor som öppnas och vampyrer dyker skrikandes fram.




Denna skräckfigur har tagit två unga flickor till fånga. På golvet skymtar blodiga kroppsdelar.




I sista rummet dyker denna man upp med motorsåg som han startar på högsta volym. Det var mycket bra gjort. Tre gånger fick man ta sig igenom spökhuset och det var lika läskigt varje gång.


Det var kul att få uppleva en riktig amerikansk halloween. Slutligen kan ni igen få se våra tre monster i närbild.







/Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0