Pekinganka

I somras fyllde både Gullan (Ulfs mamma) och Michael (Ulfs lillebror) jämt. Det firades självklart under tiden vi var i Göteborg. Men en av presenterna till dem bägge var att bjuda ut dem på en fin restaurang i Beijing och äta Pekinganka.

Denna typiska rätt är mer känd än vad den egentligen är unik i smaken. Det är ungsrostad hel anka som skärs i tunna bitar vid bordet. Dessa bitar lägger man sedan i tunna, mjuka tortillas, med bland annat gurka. Köttet är mycket mört och det är alltid trevligt med plockmat. Restaurangen som vi var på heter Dadong.




Kocken skär upp vår anka.




Restaurangen var trevlig och sällskapet var ju perfekt.



 
Vi har alla varsin tallrik med tillbehör. Servitrisen visade oss sedan hur, var och vilket tilltugg vi skulle använda till köttet.




Till efterätt utan att ha beställt det kom det in en frukttallrik.
När Ulf sedan fick in notan blev han först lite förskräckt över hur dyr den där överraskningfrukten var. Men det visade sig att vi hade fått grannbordets nota, vilka hade beställt väldigt mycket mer än vi.


/Ingeborg

Kommentarer
Postat av: Kristin

Coolt! Det är något jag inte har ätit än - Pekinganka. Men nyss hemkommen från Kiev har jag i alla fall testat Chicken Kiev - också gott. Kram på er.

2009-10-29 @ 09:22:12
URL: http://kristinblom.wordpress.com
Postat av: ingeborg

Det är alltid kul att prova nya rätter. Innan jag åker hem till Sverige ska jag prova larvrätten som finns på en av våra favoritrestauranger.

2009-10-29 @ 10:09:24
Postat av: Maria

Fniss, det var lite roligt att ni fick fel nota. Tror inte att vi skulle ha tänkt på det utan vi hade nog bara betalat.

2009-11-10 @ 19:42:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0