Earth day

Den 22 april var det Earth day och det uppmärksammades på barnens skola med en stor föreställning för alla föräldrar.



Miriam med fokus på läraren som skulle ge tecknet när de skulle börja recitera. De hade övat in en lång ramsa om återanvändning, samt en sång.




Till min förvåning gick Edvin fram på scenen och presenterade hela showen. Han hade inte berättat att han skulle vara konferencier. Tänk att han kunde hålla en sådan sak hemlig?!

 


Han såg inte nervös ut alls. Efteråt fick jag reda på att fröken hade gett honom uppdraget precis innan föreställningen.



Nästa förvåning kom när Alfred spelade flöjt inför hela publiken. Det hade inte han heller sagt.




Så här glad blir man när man får se ett känt ansikte bland publiken efter en lyckad show.

Rutiner och system kring återvinning har inte kommit lika långt i Kina som i Sverige. Det slängs mycket och ofta rakt ner på marken. Eleverna bestämde inför Earth day att skolan skulle göra sitt på den fronten. Nu kan vi alla ta med våra plastsaker, glas, papper och kartonger till skolan där det sorteras. Varje vecka hämtas det upp av en lastbil som kör skräpet till ett återanvändningsställe. För detta får skolan pengar som används till att plantera träd. Dessutom bestämde eleverna att alla papper som ska till föräldra från och med nu enbart kommer elektroniskt. Vilket bra initiativ!

/Ingeborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0