Lova på kurs

Familjen har under ett par veckors tid varit på kurs. En hundpsykolog har utarbetat ett program där vi måste utföra en massa uppgifter varje dag. Anledningen till att vi anlitade henne är att Lova ibland reagerar med aggression gentemot andra hundar. Då reser hon ragg och blir som förbytt. Vissa hundar blir hon lycklig över att se och börjar genast att leka.

Hundpsykologen kom fram till att Lova troligtvis under sin valpperiod missat en viktig del av socialiseringprocessen och nu behövde lite stöttning för att komma över det hindret.

I fredags var det examen. Med hjälp av hundkompisen Bruno fick Lova bevisa att hon kunde vara helt lugn medan Bruno gick fram och tillbaka framför henne och till med nosade på henne. Nu ska vi under veckorna som kommer fortsätta att träna och till slut kunna möta de två svarta hundarna i området som hon är mest ilsk mot.

Om hon ibland har svårt för vissa hundar finns det däremot andra varelser hon tycker mer om.



Den här vita katten och Lova är mycket förtjusta i varandra. De nosade på varandra och började genast att leka! Det såg så roligt ut när Lova försökte få katten att springa runt och katten i sin tur "lappade" till Lova med tassen.

Vem vet hur Lovas första uppväxttid såg ut? Kanske hon tror att hon är en katt....

/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0